Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Julie, 24. feb, 2017
Kan kaniner få skabb? Er det sjeldent? Kan kaninen gi smitte til mennesker?
E-post:
Skrevet av Julie, 23. feb, 2017
(Jeg har ikke dyr) Men jeg skal få det en gang det har jeg bestemt meg for:) å hvis vi hadde en løpegård og kaniner siden vi har hage uten gjærde så kommer det sikkert folk til løpegården til kaninene å jeg går på skole tenk vis det er folk dær å gir de mat så de blir litt tjukk å vis de gir de ting de ikke tåler ikkesant. så kan jeg få noen tips til at hvis det skulle være folk dær
E-post:
Skrevet av Julianne, 20. feb, 2017
Hei! Jeg ønsker å skaffe meg marsvin, men lurer først på om hvor sosiale/trygge de er på nye omgivelser sammen med eier? Vil marsvinet mislike å bli tatt med på besøk, ut på tur osv. til plasser det ikke er kjent? -tenker i sånn reiseveske og sammen med meg når det er blitt trygg på meg.
Og et spm. til: Blir marsvin bilsyke?
E-post:
Skrevet av Marianne Hellesfjord, 16. feb, 2017
Hei! Katten min, en 13 år gammel dame, er diagnostisert med psykogenik alopecia, som oppstod etter at vi mistet hunden vår for 3 år siden. Har prøvd omtrent alt for å gi en god, stressfri hverdag - men hun gir seg ikke. Finnes det medisiner som kan hjelpe?
E-post:
Skrevet av Frode Grefsgård, 15. feb, 2017
Katten vår Louie måtte avlives p.g.a. FIP-virus for snart 3 uker siden. Vi er forferdelig lei oss! Huset er rundvasket med klor og dokasse, etc er kastet.
Hvor lenge bør vi vente med å ta en ny katt inn i huset?
E-post:
Skrevet av Terese, 6. feb, 2017
Hei!
Katten min er forkjølet. Har hostet i en ukes tid men det ser ut til å være over med hostingen. Når hun ikke har hostet på 3 dager. Hun spiser og drikker helt normalt. Men hun har nesten ikke stemme. Når hun mjauer, er det ikke alltid det kommer lyd. Og hun er en veldig pratsom katt. Er dette normalt? Er det bare siste rest av forkjølelsen?
Mvh. Terese
E-post:
Skrevet av Kjell i. Hvidsand, 3. feb, 2017
Hei, vi har en cavaler på 1 1/2 år. Han var ute å gikk maks 2 km. Pga været ble han dusjet etter turen. Var leken rett etter dusjinga, men noen timer senere virker det som om begge bak bena har stivnet. Som om en utrent person går 2 maraton!! Kan han bare blitt stiv eller er det no annet tror du?
E-post:
Skrevet av børge, 26. jan, 2017
Hva gjør man når katt har knekt eller forstuet ledd uttpå labben ? Bandasjer eller latt det gå over å latt det leges av selv . Katten er ei skipskatt på 6-7 mnd. Ellers så er form og tilstand bra på ho, spis og drikk som normalt. Men halter og reagerer veldig når jeg stryker,nærmer meg labben på bakfot. Samt låret på bakfot. Dette skjedde igår.
What to do! ? All svar er bra og ønskelig her..
Bandasjer rundt eller latt det gå og latt det leges av seg selv.
Mvh
Børge å pusi milla
E-post:
Skrevet av Øyvind Solheim, 21. jan, 2017
Hei,

Kan eg få ein pakkepris på sterilisering og chipping på 2 ho katter?
E-post:
Skrevet av Åse Vik, 13. jan, 2017
Hei.
Har en hankatt på 2 år, langhåret skogskatt, kastrert. De siste 14 dagene river han store hårdotter fra pelsen. Det er store dotter, ingen bare flekker å se i huden. Det er virkelig snakk om store mengder. Virker ikke som han klør. Ikke noe småkryp å se. Liker å bli børstet, men det kommer ikke mye på børsten. Napper det ut selv. Er ellers tilfreds, ingen andre endringer. Trodde det var røyting, men dette begynner å bli i meste laget.
E-post:
Skrevet av Christian krageboen , 5. jan, 2017
Hei. Jeg har en inne katt på 20-år. Den er frisk og glad men ikke like sprek lenger:) Men siste uken har den begynt å miste pels over begge øyne og man kan se huden? Den har gråstær på det ene øyet men det nok ikke grunnen..? Hva kan være grunnen? Kreft? Lurer også på på hvorfor katten kun tisser i kassa og bæsjer på utsiden?
E-post:
Skrevet av Hanne Rabben, 5. jan, 2017
Jeg har en hannkatt på snart 7mnd. Den har begynt å få muskelsammentrekninger i hele kroppen før den sovner. Det ser ut som det skjer når den blir helt avslappet. Det er ikke konstant krampe, men ca 1 sek og 1 sek at han slapper helt av. Dette foregår helt til han sovner eller jeg forstyrrer han. Den er ikke kastrert heller. Hva kan dette være?
E-post:
Skrevet av arne aase, 1. jan, 2017
Hei.
Har en 11 år gammel Border Collie som har fått en forferdelig dårlig ånde, har ikke endret noe på maten.
Hva kan det være hva kan bør vi gjør?
På forhånd takk for tilbakemelding.
Med vennlig hilsen.
Arne Aase.
E-post:
Skrevet av Øyvind Solheim, 28. des, 2016
Hei
Skal ha ormekur til to katter, er det vannleg og måtte ta med katten til dyrlege for og få dette? Eller får ein resept som ein kan hente på apoteket? Er 2 ho katter på 7 månader. Kan ein ringe og få ein resept på dette? Lire og på pris for kastrering på begge kattene.
E-post:
Skrevet av Lena Christin Eriksen, 16. des, 2016
Hei. Eg har ein han katt som blir 1 år i April. Han har i 1 mnd no slitt med løs avføring daglig og fleire gonger for dag. Han fekk makkekur for 2 uker si som ikkje har hjelpt. Eg har ikkje sett blod i avføring til no. Han spiser og drikker godt. Spiser kun tørrfôr og drikker vann. Han sover meir no og er ikkje interessert i og gå ut lengre. Ka kan da vêr som feiler han?
E-post: