Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av ann, 25. okt, 2016
Hei. Hunden vår (3år) blir avogtil så "gira " han tisser blod. Fekk urinen undersøkt og dyrlegen sa det var store mengder av sædceller i urinen. Annbefaler dere å kastrere hunden? Kvifor er dette så dyrt i forhold til katt? Har dere avogtil kampanje på kastrering hund?
E-post:
Skrevet av Renate, 23. okt, 2016
Hei, vi har funnet en otterbaby, vi antar at den er ca 4-5 uker gammel, var nedkjølt og skrubbsulten - fikk noen småbiter fisk som hun/han spiste. Men vi er usikker hav vi kan gi å drikke - sikkert ikke vanlig melk? finns en melkeerstattning vi kan gi?
E-post:
Skrevet av Marte , 30. sep, 2016
Hei :)

Jeg har en katt på 5 mnd, i det siste har han begynt å ha noe slim utenfor munnen, det lukter vondt av munnen. Jeg åpnet munnen for å se om deg var noe galt i munnen, det jeg ser da er at han har 2 hjørne tenner på den ene siden, så han har ikke mistet melketanna på den siden, hvor lenge skal vi vente til vi evt drar til dyrlegen?
Skrevet av marianne , 29. sep, 2016
Hei Camilla. Katten din har nok vært i slåsskamp med en annen katt og sånne bittsår kan det fort gå infeksjon i. Ofte kan alt virke greit et par dager, men så kan såret hovne, det blir nærmest en verkebyll og katten kan få feber og nedsatt apetitt. Anbefaler at du tar en tur til dyrlegen din og så kan du få sjekket det med munnen samtidig. Lykke til
E-post:
Skrevet av Camilla, 29. sep, 2016
Hei :)

Jeg har en katt på ca 5 mnd, for 2 dager siden var han ute å kom ikke inn igjen, han var ute hele natten uten å komme tilbake, på morningen gikk vi rundt å ropte på han, da kom han endelig! Men etter denne natten som han var ute har han ikke vært helt seg selv, han har to sår på ryggen, mest sannsynlig blitt biti av noe, han hadde vondt dagen etter men sier ikke noe på det nå. Han er litt mer tilbakeholden, vil være mest for seg selv. Nå etter 2 dager synes jeg han virker noe bedre i oppførselen, men fortsatt ikke helt sånn som vi er vant til at han er, en sprudlende og glad katt som elsker kos, men jeg har merket at det lukter litt rart av munnen han, virker som det er litt mye spytt/slim til tider. Spesielt når han koser seg å maler. Kan det ha noe med at han mister tenner eller skal han ha vært over denne fasen nå. Vet liksom ikke hva jeg skal gjøre. Det med spyttet er helt nytt for oss, lukter litt råttent. Bør vi dra til dyrlegen eller skal vi vente å se ann?

Mvh Camilla
E-post:
Skrevet av Marianne, 29. sep, 2016
Hei Henriette
Det er ikke uvanlig at hunder er med på fly og i de aller fleste tilfellene går dette helt greit uten at hunden får noen negative reaksjoner. Det er en fordel at hunden er vandt med bur og ikke blir urolig og redd av litt støy og lyder. Anbefaler at du kontakter det flyselskapet du skal reise med sånn at du får info om burstørrelse, oppmøte tid osv
God tur!
E-post:
Skrevet av Henriette Lingen, 29. sep, 2016
heihei,

jeg har flyttet nordover i Norge med hunden min og til jul ønsker vi å fly hjem til familien.
Pappaen min har satt foten ganske hardt ned på dette og skulle ha en hund ombord i et fly men jeg tror ikke selv at det skal være noe problem.
Hun er verdens roligste hund så er det noen som kan takle en flytur ville jeg tro at det er henne.

Men hvordan er det egentlig å skulle fly med en hund? Er det anbefalt/ikke anbefalt. Går et fint å fly/kan det være farlig for hunden (da med tanke på om de kan få angst/stress)

Mvh
Henriette
E-post:
Skrevet av Marianne, 22. sep, 2016
Hei Kari
Ja, eikenøtter kan være giftig for hunder hvis de får i seg store mengder. Siden hunden din er ganske liten, er det ikke sikkert at det er så mange nøtter som skal spises før symptomer kan oppstå. Kan anbefale at du for eksempel kontakter Giftinformasjonsentralen, de kan gi deg nærmere info om alle forgiftninger.
Lykke til med den lille storspiseren ;)
E-post:
Skrevet av Marianne, 22. sep, 2016
Hei Aigin
Vanskelig å si hvorfor denne katten skrek i natt. Hokatter i løpetid kan lage ekstreme lyder, nærmest som barnegråt, så det kan godt være det du hørte. Men det kan selvfølgelig ikke utelukkes at det var en katt som var skadet og hadde det vondt.
mvh
Marianne
E-post:
Skrevet av Aigin Bredesen Johansen, 22. sep, 2016
Hei. Kl er 00:42 og jeg hører en katt i skogen som lager rare lyder. Nesten som skrik eller rop om hjelp. Høres rett og slett forferdelig ut. Har hørt på dette i nå 30min. Hva kan dette vere. Dette er ikke min katt. Høres mest ut som om katten har d vondt. Roper VELDIG høyt og er sikkert 100 meter oppe i skogen.
E-post:
Skrevet av Kari Bøge, 21. sep, 2016
Hei,
har en liten hund - blanding av chihuahu og pomeranian, 2 år gammel, som spiser alt hun kommer over - knekker og spiser hasselnøtter, plukker alt av bær, graver opp hjortetrøfker, spiser soltørket brunsnegle fra asfalten - hun er liten og rask og vi rekker sjelden å hindre henne - men verst av alt: eikenøtter. Vi bor i skogen så det er håpløst å fjerne alle. Og det skal jo være giftig for hund, så vi uroer oss konstant! Hun har drevet med det i to år, virker frisk som få, og har - 7-8-13 - aldri hatt problemer med fordøyelsen.
Er det så farlig som det står over alt? Prøver trøste meg med at visse skinker lages av griser foret på eikenøtter, og at vår vesle hund kan sies å være et lite svin - i matveien.
E-post:
Skrevet av Marianne, 16. sep, 2016
Hei Lise. Det kan virke som om katten din er blitt skremt av noe, ja. Hvis trusselen fremdeles er tilstede ( for eksempel naboens hund ) kan det være grunnen til at hun fremdeles virker engstelig.
For å gjøre henne tryggere inne kan bruk av Feliway spray/adapter være en fordel. Hvis hun også er utrygg ute kan det være lurt å gi henne noen gjemmesteder i høyden, for eksempel mulighet til å hoppe opp på en avsats eller lignende hvor hunden ikke kan nå henne. En katteluke i døren sånn at hun kjapt kan komme seg inn i trygghet er også lurt. Lykke til.
E-post:
Skrevet av Marianne, 16. sep, 2016
Hei Ruben. Tidligere var det mulig å innføre uvaksinerte valper/kattunger under 3 mnd, men denne regelen opphørte i 2014. Anbefaler at du kontakter Mattilsynet direkte og får råd til hvordan du skal gå fram, men i verste fall må kattungene ID merkes, vaksineres og få pass før du kan ta de med hjem. Lykke til.
E-post:
Skrevet av Lise, 15. sep, 2016
Hei. Jeg har en damepus på 8år som for ca 4 mån siden startet og bli veldig redd. Redd lyder, bevegelser (ikke alle) og spesielt klær som ligger på gulvet. Hun oppfører seg normalt ellers. Hun drikker, spiser, koser, leker og maler. Jeg trodde først det var fordi nabo huset hadde fått seg hund. Men etter 4 mån så burde det ha blitt bedre? Hva kan jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Ruben, 15. sep, 2016
Hei! Vi er et par uker i Nederland og har tatt med katten vår. Vi fikk mistanke om at hun var gravid, og er nå ganske sikker. Siden katter har en drektighetstid på ca 8-9 uker, er det en viss sjanse for at hun føder her nede. Hvordan ordner vi dette når vi skal hjem til Norge igjen? Vi har hatt katten med et par ganger før, og kjører på rødt og viser kattepasset, men hva med eventuelle kattunger?
E-post: