Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Andrea, 17. mai, 2016
Hei! Vi skal få oss to griser neste uke. Disse skal gå ut og inn som dem vil, vi har gjerdet inn område rundt fjøsdelen av uthuset. Der har det ikke gått dyr på mange år så det har blitt plantet 2 forskjellige grønne busker inntil veggen. Vet ikke navnet på buskene heller ikke om de er giftige. Hvis de skulle være giftige, kommer grisene til å la vær å spise de eller må vi fjerne de for å være på den sikre siden?
E-post:
Skrevet av Marianne, 25. apr, 2016
Hei Uliana.
Kaniner er sosiale dyr som ikke trives alene, jeg ville absolutt anbefalt at hun får en "samboer" eller at hun i alle fall får være ute i et fellesbur med en annen kanin daglig. Kanskje hun kan få beholde en av ungene sine eller du kan vurdere å få kastrert hannkaninen slik at de kan være sammen uten fare for innavl.
Tror at dette kan hjelpe på humørsvingningen hennes! Lykke til
E-post:
Skrevet av Uliana, 24. apr, 2016
Hei. Jeg har en hunnkanin på sanrt 4 år som er ganske agressiv. Hun har egentlig alltid hatt en del humørsvingninger. Ho angriper hender når man tar mat og vannskåler, legger inn høy til henne eller prøver å løfte hun. Men kos er alikevell det aller beste hun vet. Hvis hun kommer henn og man får til å begynne å klappe henne, så legger ho ned hodet og lukker øynene. Hun bor ute hele året og det rare er at det virker som om hun er på bedre humør når det er bra vær. Vi har også parra henne for rundt 15 dager siden. Hun ha tidligere hatt ett kull på fem unger for 3 år siden, men de bor ikke med henne. Den ene ungen (en hann) bor i ett annet bur i hagen ca 10 meter unna, og hver gang han kommer ut så kan de hilse på hverandre gjennom gitteret. Hun for derimot sjølv ikke slippe ut så mye annet enn i et bur fordi hun bare rømmer. Kan det hende at det er noe galt med ho eller er hun bare sonn fra naturens side? Kan det hende at hun er ensom? Er det fordi vi har parra henne? Fordi hun ikke liker å bo ute? Eller fordi hun vil komme ut mer?
Hilsen Meg.
E-post:
Skrevet av Marianne, 20. apr, 2016
Hei Kristina

Det høres absolutt ut som om du bør få hunden din undersøkt av veterinær snarest! Jo fortere hun får behandling jo større er sjansen for at dette kan bli bra igjen. Lykke til!
E-post:
Skrevet av Kristina, 18. apr, 2016
Hei, hunden min er ei 10 år gammal blandingstispe og har vært litt slapp i helgen. I dag mandags måren begynte hun å sjangle på bakbeina, etter en time og to klarer hun ikke å stå på bakbeina i de heletatt. akkurat som om hun er blitt lam i bakparten. Eller er hun seg selv. Hva kan dette være? kan hun bli frisk igjen*?
E-post:
Skrevet av isabell kvandal, 23. mar, 2016
Hei!
Katten min har fått eit punkt over h.auge der han har missa hår plutselig. Ca 0.5-1cm diameter. Lurer på kva dette kan vere, om eg evt. burde kome nedom og la dykk sjå?
E-post:
Skrevet av Marianne, 21. feb, 2016
Hei Ingrid. Jeg ville anbefalt at du tar med hele katten til undersøkelse. Da kan vi få undersøkt huden også og eventuelt tatt hårprøver fra forskjellige steder.
E-post:
Skrevet av Ingrid B. Håheim, 19. feb, 2016
Eg lurer på om katten min har pelsmidd. Det ser ut som om ho har flass og ho klør ein del. Kan eg nappe av litt pels og ta med så de kan sjekke, eller må eg ta med heile katten?
E-post:
Skrevet av Marianne, 9. feb, 2016
Hei Marit
Jeg ville anbefalt en tur til dyrelegen. Kastrerte hannkatter er utsatt for urinstein som kan føre til delvis blokkering av urinveiene. Et av symptomene på dette er at katten ofte går til kassen men ikke alltid klarer å tisse. En enkel urinprøve kan gi svaret på dette. Lykke til.
E-post:
Skrevet av Marit Sund, 8. feb, 2016
Hei. Jeg har en kastrert hannkatt på 3 år. Etter at vi byttet sand i kattetoalettet har han begynt å gå dit hele tiden. Han har vært glad i å rulle seg i sand ute om sommeren, og det har virket som han rett og slett bare vil inn i kattetoalettet for å rulle seg. Når han først går på den, går han mange ganger etter hverandre, og skraper veldig lenge. Nå først har tanken slått meg om det kan være en annen grunn til det hyppige dobesøket? Jeg fulgte litt med på han, og det virker som han prøver å gå på do, men kanskje ikke helt får det til. Han virker ikke slapp og har ikke dårlig allmenntilstand. Spiser og drikker godt. Har dere noen tanke om hva dette kan være og hva jeg burde gjøre? Han begynte med dette etter at vi byttet til finkornet sand, og det har pågått i flere uker allerede.

Takk for svar :)
E-post:
Skrevet av Marianne, 19. jan, 2016
Hei Ina Kristin
Har katten veldig hard avføring? Er det lenge siden den har fått ormekur ? Viser den noe ubehag når den går på do?
Ser du noen sammenheng mellom forandring i foring og disse periodene med slim og litt blod i avføring?
Tror neppe det er alvorlig, men kan være greit å få sjekket ut en avføringsprøve hos din veterinær. Lykke til :)
E-post:
Skrevet av Ina Kristin Aas Sandvoll, 17. jan, 2016
Hei!
Jeg har en 7 mnd gammel hannkatt. Av og til har jeg sett at det har vært LITT slim rundt avføringen hans, og at det har vært litt ferskt blod i dette. Ingen diare. Noen ganger har det kommet en utvannet dråpe med blod på gulvet etter at han har vært på do. Han virker på ingen måte syk - spiser og drikker godt, er aktiv og viser ikke tegn til å ha vondt noe sted. Dette problemet er ikke hver gang han har hatt avføring, og det er som sagt ikke snakk om mye blod. Har prøvd å søke litt på nettet, og svarene går fra at dette kan være vanlig til at katten er døden nær.
Hva tror dere det er, og bør jeg ta ham med til dyrlegen?
E-post:
Skrevet av Marianne, 8. des, 2015
Hei Hanne
Vil absolutt anbefale deg å ta kontakt med din veterinær så fort som mulig. Svulster i pattene er ganske vanlig på eldre hokatter. Kommer katten under behandling raskt kan en enkel operasjon være løsningen. Jo lenger du venter jo større sjanse er det for spredning til andre organer og en dårligere prognose for katten din. Avlivning vil alltid skje i samråd med eier hvor fokus er på kattens livskvalitet. Lykke til !
E-post:
Skrevet av Hanne , 7. des, 2015
Hei. Min katt har nå hatt en kul på magen i en stund, den har vokst siden den kom..men jeg er veldig redd for at hvis jeg tar henne med til veterinær så avliver de henne.. denne katten har jeg hatt hele hennes liv ( 13-14 år) og jeg er utrolig glad i henne.. dette er min lille baby... jeg er redd det er kreft eller svulst..har lest mye på nett om sånne kuler og noen sier det kan være fettklump eller puss.. denne klumpen kan man klemme og bevege på.. virker ikke som katten har det vondt..hun er jo gammel så eneste er at hun begynner og få problemer med og hoppe høyt... moren hennes ble ikke noe eldre enn hennes alder.. så er redd vi mister henne snart.. hva bør jeg gjøre ? Skal jeg bare la det gå sinn gang eller skal jeg gå til dyrlegen og få sjekket kulen ? Og om det er kreft eller svulst, kan jeg velge og ikke avlive henne? Hadde ikke taklet og avlive henne.. det hadde ødelagt meg.. håper på svar..
E-post:
Skrevet av Marianne, 27. sep, 2015
Hei Amalie.
Litt vanskelig å vurdere såret til pusen din ut i fra bildet, men hvis du føler at den ikke er godt nok smertelindret anbefaler jeg deg å ta kontakt med veterinæren din. Vanligvis pleier noen dager med smertestillende å holde, men dette er selvsagt ganske individuelt! Lykke til og god bedring til pus :)
E-post: