Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Ylva, 26. jun, 2016
Hei, hentet en liten kaningutt for noen dager siden, en dvergvedder. Med en gang jeg fikk han la jeg merke til at han"krabbet" i stedenfor å hoppe. Tenkte dette var fordi han fortsatt er ung og tenkte ikke noe mer på det. Men i går så la jeg merke til at fremlabbene hans er skråstilt. I det han setter beinet i bakken "detter" på en måte "albuen" ut. Burde jeg ta han med til dyrlegen?
Mvh Ylva
E-post:
Skrevet av Elin Terese Gullstein, 22. jun, 2016
Hei

Min 1,5 år gamle katt ble dessverre avlivet etter at vi kjente en kul på den ene siden nedenfor ribbenene. Dette viste seg å være en gigantisk kreftsvulst på nyrene som en appelsin i størrelse. 2,5 mnd tidligere ble hun kastrert, jeg lurer på om dette kunne vært oppdaget
allerede da?
E-post:
Hjemmeside:
Skrevet av Marianne, 21. jun, 2016
Hei Gry
Det kan være flere grunner til at katter begynner å markere inne. Først og fremst bør sykdommer i urinveiene utelukkes hos veterinær. Noen katter kan markere hvis de føler seg stresset eller truet av for eksempel andre katter i nabolaget. Du bør fjerne/vaske godt det han har tisset på, ikke bruk klorin eller salmiakk da dette lukter sterkt som urin for katten. Er det de samme områdene katten markerer bør du kanskje hindre den tilgang her i en periode. Et produkt som heter Feliway kan anbefales, dette demper stress og motvirker urinmarkering.
Lykke til
E-post:
Skrevet av Gry, 21. jun, 2016
Hei. Jeg har en kastrert hannkatt, født 2009, som plutselig tidligere i sommer har begynt å markere. Med sprut bakover.. Han har ALDRI gjort det noengang.. Og han markere både ute og inne, og på ALT mulig, klær, blomster, møbler osv.. Det lukter også, ikke veldig sterkt som fra en ukastrert hannkatt, men det lukter bra katteurin etter han.. Har hørt at de kan gjøre sånn av nye ting, men det er forsåvidt ingenting nytt her. Selv om jegmåtte avlive eldste pus i vinter, men det begynner å bli veldig lenge siden. Også bor katten til mammaher for tiden, men hun har også bodd her flere måneder, og de kjenner hverandre veldig godt fra før av. Så hva kan dette være? Det har vært noen uker nå i juni hvor jeg ikke har oppdaget noe, men seneste i dag oppdaget jeg en dam inne :(
E-post:
Skrevet av Marianne, 19. jun, 2016
Hei Karoline
Ja, du bør nok få katten din undersøkt hos veterinær etter slosskampen. Kattebitt blir det ofte betennelse i og det kan bli store verkebyller, så meget mulig at katten din trenger en antibiotika kur.
Lykke til
E-post:
Skrevet av Marianne, 19. jun, 2016
Hei Maria.
Ja, jeg synes absolutt du bør få katten undersøkt hos veterinæren din. Ta gjerne med en video av rykningene til katten hvis de kommer og går litt.( veldig typisk at når man kommer til veterinæren så viser ikke katten noen symptom) Lykke til.
Marianne
E-post:
Skrevet av Karoline, 19. jun, 2016
Hei,idag kom jeg hjem fra overnatting og jeg gjekk inn ,men så hørte jeg hyling,mjauing
Og skriking men eg trudde jo bare at det var en baby,men når det ikkje stoppa så gjekk eg ut på verandaen og ser katten min slåss med en annen katt dei biter,klorer, og masse meir , men den katten,katten min slåst med var mange år eldre enn min katt,og når eg ropte stopp og så løpte eg ned og etter katten som skada katten min og skremte den vekk,så gjekk eg og henta min katt og den blødde og haltet og var slapp og no greier den ikke og gå😁😰😓😭😭 plis få hjelp . Burde jeg kontakte dyr lege??
E-post:
Skrevet av Marie, 15. jun, 2016
Hei!
Jeg har en hannkatt på snart 1 år. Han ble kastrert og vaksinert på nyåret. Helt siden jeg fikk han har han vært litt tett i nesa, og var redd han kunne ha smale neseganger. Men dyrlegen sa at både nese og munn så helt fin ut.

Like etter at jeg fikk han la jeg merke til at han har konstante rykninger i overkroppen når han sover. Jeg leste på nett og dyrlegers hjemmesider at dette er helt normalt. Han har litt rennende øyne til daglig men ingen sykdomstegn. Men det siste halvåret har jeg lagt merke til at han også har disse rykningene i våken tilstand, både sittende og liggende. De er pulserende i en takt på 1 2 3, hvor rykning 1 og 2 er noe mindre og rykning 3 er ganske kraftig. Såpass kraftig at både hodet og forlabber løfter seg fra gulvet når han ligger. Det ser ikke ut til å plage han selv, men det ser veldig ubehagelig ut.

De to siste dagene har han begynt å sikle når han sover, dette har han aldri gjort før. Det er såpass mye at både han og sofaen blir våt. Sikkelet er klebrig og klistrer seg i pelsen, men så vidt jeg kan se er det blankt. Og da jeg fant han på sofaen i morrest, hadde han både siklet mye og tisset litt i søvne. Dette har han heller aldri gjort tidligere. Han er og har alltid vært en aktiv, spretten og leken kar. Har ingen generell sykdomstegn.

Det er først og fremst selve rykningene jeg bekymrer meg for. Det kan virke som om de gradvis har blitt noe kraftigere med tiden. Og det at de er konstante, både i sovende og våken tilstand. Det er hodet, nakken og frambena som er påvirket. Lille karen får aldri fred fra rykningene stakkar. Selv om hhan ikke virker påvirket av tilstanden får jeg utrolig vondt av han. Jeg har ingen mistanke om epilepsi da det er konstante bevegelser og ikke anfall. Har prøvd å søke på nett for å finne en mulig forklaring, men har ikke truffet på noe lignende tilfelle noen steder.

Jeg lurer på om det kan være noe nevrologisk eller alvorlig? Og/eller om du har vært borti noe lignende tilfelle tidligere? Og det viktigste spørsmålet av alt, burde jeg ta han med til dyrlege?
E-post:
Skrevet av Marianne, 28. mai, 2016
Hei Isabell
Du bør få katten til dyrlege snarest slik at øyet kan undersøkes og forhåpentligvis reddes!
Lykke til
E-post:
Skrevet av Isabell Hageland Lunde, 28. mai, 2016
Hei! Katten min har sannsyneligvis vert i slosskamp med en annen. Men den har blitt ekstremt skadet i øyet. Den er rød rundt, og er lyseblå inne i øyet. Hva burde jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Andrea, 17. mai, 2016
Hei! Vi skal få oss to griser neste uke. Disse skal gå ut og inn som dem vil, vi har gjerdet inn område rundt fjøsdelen av uthuset. Der har det ikke gått dyr på mange år så det har blitt plantet 2 forskjellige grønne busker inntil veggen. Vet ikke navnet på buskene heller ikke om de er giftige. Hvis de skulle være giftige, kommer grisene til å la vær å spise de eller må vi fjerne de for å være på den sikre siden?
E-post:
Skrevet av Marianne, 25. apr, 2016
Hei Uliana.
Kaniner er sosiale dyr som ikke trives alene, jeg ville absolutt anbefalt at hun får en "samboer" eller at hun i alle fall får være ute i et fellesbur med en annen kanin daglig. Kanskje hun kan få beholde en av ungene sine eller du kan vurdere å få kastrert hannkaninen slik at de kan være sammen uten fare for innavl.
Tror at dette kan hjelpe på humørsvingningen hennes! Lykke til
E-post:
Skrevet av Uliana, 24. apr, 2016
Hei. Jeg har en hunnkanin på sanrt 4 år som er ganske agressiv. Hun har egentlig alltid hatt en del humørsvingninger. Ho angriper hender når man tar mat og vannskåler, legger inn høy til henne eller prøver å løfte hun. Men kos er alikevell det aller beste hun vet. Hvis hun kommer henn og man får til å begynne å klappe henne, så legger ho ned hodet og lukker øynene. Hun bor ute hele året og det rare er at det virker som om hun er på bedre humør når det er bra vær. Vi har også parra henne for rundt 15 dager siden. Hun ha tidligere hatt ett kull på fem unger for 3 år siden, men de bor ikke med henne. Den ene ungen (en hann) bor i ett annet bur i hagen ca 10 meter unna, og hver gang han kommer ut så kan de hilse på hverandre gjennom gitteret. Hun for derimot sjølv ikke slippe ut så mye annet enn i et bur fordi hun bare rømmer. Kan det hende at det er noe galt med ho eller er hun bare sonn fra naturens side? Kan det hende at hun er ensom? Er det fordi vi har parra henne? Fordi hun ikke liker å bo ute? Eller fordi hun vil komme ut mer?
Hilsen Meg.
E-post:
Skrevet av Marianne, 20. apr, 2016
Hei Kristina

Det høres absolutt ut som om du bør få hunden din undersøkt av veterinær snarest! Jo fortere hun får behandling jo større er sjansen for at dette kan bli bra igjen. Lykke til!
E-post:
Skrevet av Kristina, 18. apr, 2016
Hei, hunden min er ei 10 år gammal blandingstispe og har vært litt slapp i helgen. I dag mandags måren begynte hun å sjangle på bakbeina, etter en time og to klarer hun ikke å stå på bakbeina i de heletatt. akkurat som om hun er blitt lam i bakparten. Eller er hun seg selv. Hva kan dette være? kan hun bli frisk igjen*?
E-post: