Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Marianne, 22. sep, 2016
Hei Kari
Ja, eikenøtter kan være giftig for hunder hvis de får i seg store mengder. Siden hunden din er ganske liten, er det ikke sikkert at det er så mange nøtter som skal spises før symptomer kan oppstå. Kan anbefale at du for eksempel kontakter Giftinformasjonsentralen, de kan gi deg nærmere info om alle forgiftninger.
Lykke til med den lille storspiseren ;)
E-post:
Skrevet av Marianne, 22. sep, 2016
Hei Aigin
Vanskelig å si hvorfor denne katten skrek i natt. Hokatter i løpetid kan lage ekstreme lyder, nærmest som barnegråt, så det kan godt være det du hørte. Men det kan selvfølgelig ikke utelukkes at det var en katt som var skadet og hadde det vondt.
mvh
Marianne
E-post:
Skrevet av Aigin Bredesen Johansen, 22. sep, 2016
Hei. Kl er 00:42 og jeg hører en katt i skogen som lager rare lyder. Nesten som skrik eller rop om hjelp. Høres rett og slett forferdelig ut. Har hørt på dette i nå 30min. Hva kan dette vere. Dette er ikke min katt. Høres mest ut som om katten har d vondt. Roper VELDIG høyt og er sikkert 100 meter oppe i skogen.
E-post:
Skrevet av Kari Bøge, 21. sep, 2016
Hei,
har en liten hund - blanding av chihuahu og pomeranian, 2 år gammel, som spiser alt hun kommer over - knekker og spiser hasselnøtter, plukker alt av bær, graver opp hjortetrøfker, spiser soltørket brunsnegle fra asfalten - hun er liten og rask og vi rekker sjelden å hindre henne - men verst av alt: eikenøtter. Vi bor i skogen så det er håpløst å fjerne alle. Og det skal jo være giftig for hund, så vi uroer oss konstant! Hun har drevet med det i to år, virker frisk som få, og har - 7-8-13 - aldri hatt problemer med fordøyelsen.
Er det så farlig som det står over alt? Prøver trøste meg med at visse skinker lages av griser foret på eikenøtter, og at vår vesle hund kan sies å være et lite svin - i matveien.
E-post:
Skrevet av Marianne, 16. sep, 2016
Hei Lise. Det kan virke som om katten din er blitt skremt av noe, ja. Hvis trusselen fremdeles er tilstede ( for eksempel naboens hund ) kan det være grunnen til at hun fremdeles virker engstelig.
For å gjøre henne tryggere inne kan bruk av Feliway spray/adapter være en fordel. Hvis hun også er utrygg ute kan det være lurt å gi henne noen gjemmesteder i høyden, for eksempel mulighet til å hoppe opp på en avsats eller lignende hvor hunden ikke kan nå henne. En katteluke i døren sånn at hun kjapt kan komme seg inn i trygghet er også lurt. Lykke til.
E-post:
Skrevet av Marianne, 16. sep, 2016
Hei Ruben. Tidligere var det mulig å innføre uvaksinerte valper/kattunger under 3 mnd, men denne regelen opphørte i 2014. Anbefaler at du kontakter Mattilsynet direkte og får råd til hvordan du skal gå fram, men i verste fall må kattungene ID merkes, vaksineres og få pass før du kan ta de med hjem. Lykke til.
E-post:
Skrevet av Lise, 15. sep, 2016
Hei. Jeg har en damepus på 8år som for ca 4 mån siden startet og bli veldig redd. Redd lyder, bevegelser (ikke alle) og spesielt klær som ligger på gulvet. Hun oppfører seg normalt ellers. Hun drikker, spiser, koser, leker og maler. Jeg trodde først det var fordi nabo huset hadde fått seg hund. Men etter 4 mån så burde det ha blitt bedre? Hva kan jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Ruben, 15. sep, 2016
Hei! Vi er et par uker i Nederland og har tatt med katten vår. Vi fikk mistanke om at hun var gravid, og er nå ganske sikker. Siden katter har en drektighetstid på ca 8-9 uker, er det en viss sjanse for at hun føder her nede. Hvordan ordner vi dette når vi skal hjem til Norge igjen? Vi har hatt katten med et par ganger før, og kjører på rødt og viser kattepasset, men hva med eventuelle kattunger?
E-post:
Skrevet av Maja, 14. sep, 2016
Hei! Har to marsvin brødre sol plutselig begynte å sloss, har skilt dem men prøvde for 1 gang idag å sette dem litt sammen fordi den ene "lengter" etter den andre. Men når jeg var tilbake etter 5 minutter så jeg at den ene hadde et hull i øret.. tvers gjennom! Ikke stort. Skyller det regelmessig med saltvann fordi jeg vet ikke helt hva jeg kan bruke.
E-post:
Skrevet av Marit Unn Myklebust, 14. sep, 2016
Min katt, 16 år, spiser og drikker godt, avføringen er regelmessig, men den blir stadig tynnere. Den har vært innekatt siste året, og jeg ser ingen tegn til innvollsorm.
Er det noe jeg kan/bør gjøre?
E-post:
Skrevet av Marianne, 13. sep, 2016
Hei Tore
Anbefaler deg å få dette undersøkt hos veterinær, det kan være en form for epilepsi eller andre medisinske grunner til at han får slike anfall. Hvis du klarer å ta en liten videosnutt av hunden når han har disse anfallene kan det være til god hjelp for veterinæren. Lykke til
E-post:
Skrevet av Tore Straum, 13. sep, 2016
Hei!
Vi har en to år gammel aktiv papillongutt som av og til skjelver i hele kroppen og er litt ustø. Det virker ikke som om han har vondt noe sted. Men når det pågår så vil han helst ligge rolig. Skjelvingen går over etter noen timer.
E-post:
Skrevet av Marianne, 30. aug, 2016
Hei Camilla
Anbefaler deg å ta en tur til dyrlegen din slik at dette kan sjekkes ut. Det kan være irritasjon eller utslett som gjør at huden blir rød, så dyrlegen må få undersøkt om det er parasitter, bakterier eller inflammasjon før en eventuell salve kan skrives ut på resept. Lykke til.
E-post:
Skrevet av Camilla, 29. aug, 2016
Hei jeg har en hund som har blitt veldig rød over snuten sin. Veit ikke om dette bare er noe pigment feil eller noe men er det noe salve jeg kan bruke for å få vekk denne rød heten?
E-post:
Skrevet av Marianne, 17. aug, 2016
Hei Linda
Autoimmun hemolytisk anemi kan oppstå av flere årsaker; infeksjoner, visse typer medisiner, kreft og andre sykdommer kan være utløsende faktorer. Det er også mulig at det kan være en genetisk faktor. Mange får sykdommen uten at vi vet hvorfor.
Det er vanskelig for meg å si om såret på foten til hunden som døde var en slik faktor.
I utgangspunktet er det ingen grunn til at du skal frykte at din hund skal få denne lidelsen.
Lykke til
E-post: