Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Malene , 29. nov, 2016
Hei.
Har en liten dachs som driver å piper når man så vidt tar på henne. Hun har gjort det før også, men da når hun hadde løpetid. Hun har ikke hatt løpetid siden mai. Skjønner ikke helt hva pipelydene kommer fra da...
E-post:
Skrevet av Mina, 25. nov, 2016
Hei, jeg har to kastrerte hannkaniner, de var rolige i flere måneder, men så begynte de å sloss! De hopper på hverandre og blir får til og med små sår! Hva skal jeg gjøre? håper du kan hjelpe meg.
E-post:
Skrevet av Anne Merethe, 18. nov, 2016
Hei.
Jeg er bekymret for katten min. Hun er blitt så tynn, drikker mye og tisser mye. Spiser bra men sturer litt. Ellers ser hun frisk ut i pelsen og vil ut av og til. Hun er 15 år, men fremstår ung og spenstig. Var å tok blodprøve. Både nyre, diabetes og stoffeskiftet var bra. Jeg er såå fortvilet. Hva kan det være?
E-post:
Skrevet av britt andersson, 10. nov, 2016
jeg har nettopp overtatt ei tispe på 6 år.. blanding av flere raser. det jeg lurer på er hvorfor hun konstant kryper sammen hver gang jeg gir henne oppmerksomhet. at hun er redd er det ingen tvil om. hvordan kan jeg hjelpe henne ?
E-post:
Skrevet av ingrid, 9. nov, 2016
Hei! Det har gått en katt rundt huset vårt ei stund, og tror den er hjemløs. Lagt ut innlegg om den, uten respons. Bor i en liten bygd, ingen kjenner til katten her. Bestemte meg for å ta meg av den, da den er tynn. Den ser ut til å være husvandt, men uten eier. Jeg har aldri hatt katt så vet ikke hvordan det er med kurer, vaksiner osv. Vet jo heller ikke om den har fått noe fra før, hva gjør jeg? Det er en hunnkatt, veldig liten. Hun elsker å være inne, går etter meg overalt og får både våtfor og tørrfor etter anvisning på pakke. Håper noen kan hjelpe meg!
E-post:
Skrevet av Mona Jørgensen Berge, 3. nov, 2016
Hei! Katten vår (blir 12 år til jul) har et sår mellom øre og øye. I ei uka har han vært tufs. Mandag begynte såret - som er trill rundt og ca. 1 mm i diameter - å væske. Jeg har pressa ut masse puss, men nå virker det som såret gror. Han er framdeles litt hoven på høyre side/kinn. Det kan virke som såret gror nå, men hva skjer hvis der fortsatt er puss igjen inni der? Han har spist hele tida, men har antagelig hatt litt feber for han har trengt ekstra mye varme. - På forhånd takk for svar!
E-post:
Skrevet av Sofie, 1. nov, 2016
Hei! Jeg trenger hjelp! Marsvinet mitt røyter og jeg blir veldig bekymret for henne, mamma sier at det ikke er noe men jeg er veldig usikker. Jeg har lest mye om skabbmidd osv. Og jeg er bekymret for dette. Vêr så snill trenger svar fort!
E-post:
Skrevet av Lene, 31. okt, 2016
Hei, katten min begynte å halte litt smått for et par uker siden, vi trodde dette ville gi seg etterhvert, men nå er det blitt mye verre, han setter ikke ned foten lengre og hinker i stede nå. Jeg tenker å ta han til dyrelegen imorgen tidlig dersom det ikke gir seg til imorgen, men med utviklingen, så tror vi ikke det. Han har hatt enormt med flott det siste halåret. Han spiser godt og drikker godt, men han er nesten bare inne nå, og ellers, så er han nesten alltid bare ute. Vi har prøvd å se under poten, og sjekket alle klør, og knepet på beinet, men han har bare vist oss slutt med dette en gang ved å glefse til oss. Takker for innspill her.
E-post:
Skrevet av ann, 25. okt, 2016
Hei. Hunden vår (3år) blir avogtil så "gira " han tisser blod. Fekk urinen undersøkt og dyrlegen sa det var store mengder av sædceller i urinen. Annbefaler dere å kastrere hunden? Kvifor er dette så dyrt i forhold til katt? Har dere avogtil kampanje på kastrering hund?
E-post:
Skrevet av Renate, 23. okt, 2016
Hei, vi har funnet en otterbaby, vi antar at den er ca 4-5 uker gammel, var nedkjølt og skrubbsulten - fikk noen småbiter fisk som hun/han spiste. Men vi er usikker hav vi kan gi å drikke - sikkert ikke vanlig melk? finns en melkeerstattning vi kan gi?
E-post:
Skrevet av Marte , 30. sep, 2016
Hei :)

Jeg har en katt på 5 mnd, i det siste har han begynt å ha noe slim utenfor munnen, det lukter vondt av munnen. Jeg åpnet munnen for å se om deg var noe galt i munnen, det jeg ser da er at han har 2 hjørne tenner på den ene siden, så han har ikke mistet melketanna på den siden, hvor lenge skal vi vente til vi evt drar til dyrlegen?
Skrevet av marianne , 29. sep, 2016
Hei Camilla. Katten din har nok vært i slåsskamp med en annen katt og sånne bittsår kan det fort gå infeksjon i. Ofte kan alt virke greit et par dager, men så kan såret hovne, det blir nærmest en verkebyll og katten kan få feber og nedsatt apetitt. Anbefaler at du tar en tur til dyrlegen din og så kan du få sjekket det med munnen samtidig. Lykke til
E-post:
Skrevet av Camilla, 29. sep, 2016
Hei :)

Jeg har en katt på ca 5 mnd, for 2 dager siden var han ute å kom ikke inn igjen, han var ute hele natten uten å komme tilbake, på morningen gikk vi rundt å ropte på han, da kom han endelig! Men etter denne natten som han var ute har han ikke vært helt seg selv, han har to sår på ryggen, mest sannsynlig blitt biti av noe, han hadde vondt dagen etter men sier ikke noe på det nå. Han er litt mer tilbakeholden, vil være mest for seg selv. Nå etter 2 dager synes jeg han virker noe bedre i oppførselen, men fortsatt ikke helt sånn som vi er vant til at han er, en sprudlende og glad katt som elsker kos, men jeg har merket at det lukter litt rart av munnen han, virker som det er litt mye spytt/slim til tider. Spesielt når han koser seg å maler. Kan det ha noe med at han mister tenner eller skal han ha vært over denne fasen nå. Vet liksom ikke hva jeg skal gjøre. Det med spyttet er helt nytt for oss, lukter litt råttent. Bør vi dra til dyrlegen eller skal vi vente å se ann?

Mvh Camilla
E-post:
Skrevet av Marianne, 29. sep, 2016
Hei Henriette
Det er ikke uvanlig at hunder er med på fly og i de aller fleste tilfellene går dette helt greit uten at hunden får noen negative reaksjoner. Det er en fordel at hunden er vandt med bur og ikke blir urolig og redd av litt støy og lyder. Anbefaler at du kontakter det flyselskapet du skal reise med sånn at du får info om burstørrelse, oppmøte tid osv
God tur!
E-post:
Skrevet av Henriette Lingen, 29. sep, 2016
heihei,

jeg har flyttet nordover i Norge med hunden min og til jul ønsker vi å fly hjem til familien.
Pappaen min har satt foten ganske hardt ned på dette og skulle ha en hund ombord i et fly men jeg tror ikke selv at det skal være noe problem.
Hun er verdens roligste hund så er det noen som kan takle en flytur ville jeg tro at det er henne.

Men hvordan er det egentlig å skulle fly med en hund? Er det anbefalt/ikke anbefalt. Går et fint å fly/kan det være farlig for hunden (da med tanke på om de kan få angst/stress)

Mvh
Henriette
E-post: