Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Marianne, 27. sep, 2015
Hei Amalie.
Litt vanskelig å vurdere såret til pusen din ut i fra bildet, men hvis du føler at den ikke er godt nok smertelindret anbefaler jeg deg å ta kontakt med veterinæren din. Vanligvis pleier noen dager med smertestillende å holde, men dette er selvsagt ganske individuelt! Lykke til og god bedring til pus :)
E-post:
Skrevet av Amalie, 26. sep, 2015
Hei. Torsdag oppdaget jeg et sår på pusen min, som var skikkelig betent. Dro rett til dyrlegen selfølgelig. Der hadde de egentlig ikke tid til å behandle han, men det gikk heldigvis (hadde nektet å dra derifra viss ikke!). Veterinæren la han i narkose og renset såret, som nå er et stort, dypt sår. Får rett vondt av å se på det. Pus fikk resept på antibiotika (2 tabletter morgen og 2 på kvelden, i 5 dager). I tillegg fikk han smertestillende (2 tabletter 1 gang per dag, i 3 dager). Mitt spørsmål er da: er ikke dette for lite smertestillende? Jeg ser tydelig at pusen min har det vondt når det et lenge sidan han har fått smertestillende, og siste dag med smertestillende er i morgen. Hva tror du? For meg virker det ulevelig å gå med et så stygt sår uten smertelindring..
E-post:
Skrevet av julianne, 8. sep, 2015
Hei! Jeg har en pincher som snart fyller elleve år. Det er en tispe. Hun fikk for en stund siden noen kuler i juret. Disse var på en størrelse med en golfball, og en del små. Vi gikk til veterinæren, hun fikk bedøvelse og ble undersøkt. Det viste seg at disse var godartede kreftkuler. Dette kunne man kanskje gjøre noe med, men det ville blitt veldig dyrt, og belastede for hunden. Alternativet var å da fjerne begge jurrekkene. Hvis vi skulle fjerne noen kuler kul, måtte hele rekken gå. Dette krever mye behandlig i ettertid, og ettersom hun var så gammel, tenkte vi og veterinæren at det ville blitt for mye. Så valgte vi å se an. Nå har det gått et halvt år, og et par av kulene har blitt enorme. Den ene fyller hele hånden min. Det virker ikke som hun har vondt. Hun er glad, og er ofte med på løpe/gåturer. Men de siste ukene har hun begynt å gjøre i fra seg i buret mens vi er på skole/jobb. Vi må skifte og vaske underlag hver kveld. Hun har også bæsjet i buret flere ganger. Det virker som det er noe som presser på, slik at hun ikke greier å kontrollere dette. Eller gjør hun det bare for å straffe oss for å måtte være i buret? Det er kun da hun er der da dette skjer. Ofte har hun greid å bryte seg ut av buret, og gjøre i fra seg overalt i huset. Så desperat er hun. Hun begynner å stresse og ule hver gang hun puttes i buret og vi drar...Hva tenker du dette er fornoe? Faren min skal på jakt om noen uker, og veterinæren der er mye billigere. Så vi vurderer å avlive hun.

Som jeg sa, det virker ikke som hun har smerter i det heletatt, men det er ikke sånn det kan være? Gjøre fra seg i buret hver eneste dag. Hun lekker også mens hun går. Hun skjønner ingenting og blir veldig forvirret. Det burde vært gjort noe med, men dette var avgjørelsen vår. Har bare lyst til å høre deres mening om dette.

Takk på forhånd. Hilsen Julianne.
E-post:
Skrevet av Kjersti M.Sjøstrøm, 1. jun, 2015
Hei. Vi har et hamster som er 1,5- 2 år. For ca 5 dager siden begynte hun å skjelve litt.I går gav jeg henne vann og knust hamsterfor i sprøyte,og litt naturell yoghurt.Hunhar har kviknet til, men skjelver fremdeles litt. Er det fordi hun begyynner å bli gammel?
E-post:
Skrevet av Malin, 22. apr, 2015
Hei! Min valp på 6 mnd har fått påvist patella luksasjon grad 2/3. Dette tror jeg ikke noe på da han ikke viser noen symptomer og ingen halthet. Dyrlegen mener han bør opereres så fort som mulig. Vi dro egentlig til dyrlegen av en annen grunn, så plutselig sier hun dette. Man skal ikke sjekke en valp for patella før de har passert året siden de ikke er ferdig utvokst. Kan dette virkelig være sant?
E-post:
Skrevet av Marianne, 17. des, 2014
Hei Ruth
Er desverre ingen lokale GR oppdrettere som jeg kjenner til eller kan anbefale. Det lureste er å gå få en oppdretter som NKK / Retriverklubben har på sine lister. Da er du garantert seriøse oppdrettere som jobber aktivt for forbedring av rasen.
Lykke til med valpekjøpet :)
E-post:
Skrevet av Ruth Ommedal Blad, 13. des, 2014
Hei. Vi har planer om å skaffe oss ein Golden Retriver våren 2015. Har hatt hundar tidlegare, men ikkje reinrasa. Har vore innom NKK og Retriver sine nettsider og sett på div. oppdrettarar. Har du nokon oppdrettara å anbefale for oss?
Mvh Ruth og Ivar Blad
E-post:
Skrevet av Marianne, 5. sep, 2014
Hei Olin
Joda, vitamin B12 kan hjelpe mot røyting, så bare ta kontakt så kan vi få satt en injeksjon på Brutus :)
Skrevet av Olin Austrheim, 1. sep, 2014
Brutus (10 år gamal leonberger hann). Brutus har har røyta sidan tidleg i vår. Har forstått det slik at gamle leonbergarar har dette røyteproblemet, og at det er vanleg å gje dei b12 sprøyte. Stemmer dette?
E-post:
Skrevet av Marianne, 26. aug, 2014
Hei Ann-Bjørg
Du skriver ikke hvilken rase du har, men denne medfødte, arvelige lidelsen er ofte sett hos Schæfere. Lumbosacral transitional vertebra kan føre til arthrose og trykk på ryggmargen. Ofte utvikles det vi kaller Cauda Equina syndrome med svakhet/lammelse i bakbeina og inkontinens. Jeg anbefaler at du tar kontakt med veterinæren din og får mer info fra de som diagnoserte hunden din. Lykke til!
E-post:
Skrevet av Ann-Bjørg Moan, 25. aug, 2014
Min hund på 17 mnd har fått diagnosen Transitional Vertebra. Leter med lys å lupe etter mere informasjon om denne tilstand. Har dere gode tips ?
E-post:
Skrevet av Lena, 21. apr, 2014
Hei, hunden min ble bitt av en annen hund. Det er påske å får ikke tak i dyrlegen. Hvordan kan jeg rense såret ? Det er et punktert sår. Det vil ikke lukkes og det kommer litt væske ut av det.
E-post:
Skrevet av Marianne, 5. feb, 2014
Hei Åshild.
Ja, jeg synes absolutt vi burde tatt en titt på Rex. Kronisk diarre og vekttap kan være symptom på alvorlige sykdommer. Ta kontakt så finner vi en time til dere.
E-post:
Skrevet av Åshild Hetle, 3. feb, 2014
Hei! Golden retriveren, Rex 9 år, har gått ned i vekt. Er til tider plaga med diare. Skulle dyrlegen undersøkt han? Tenkte at eg skulle prøvd ein ormekur?
E-post:
Skrevet av Marianne, 9. jan, 2014
Hei Siv :)
Kom en tur innom klinikken så kan vi gi deg råd og tips om hvordan man enklest klipper klør på valper :)
E-post: