Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Emil Cehajic, 26. apr, 2017
Hei! Har kanarifugl som har fått noe rart på beina og mister fjær under nebb. Tror at det er 'scaly mites' Er det noe som kan gjøre eller kjøpe for å hjelpe ham? Klarer ikke å laste opp bilde.
Hjemmeside:
Skrevet av Ida, 8. apr, 2017
Hei!
Har et lite spørsmål ang. fôrtype. Siden en katt er kattunge frem til den er ca. 1 år gammel, så skal den ha kattungefôr. Men hvis den blir kastrert/sterilisert før det har gått 1 år, hvilket fôr skal den da ha? Med tanke på at fôr som er beregnet for kastrerte og steriliserte katter som oftest er for voksne katter, er dette noe kattungen kan få før den har fylt 1 år? Eller bør den uansett få kattungefôr selv om den er kastert/sterilisert?
E-post:
Skrevet av Terese I Pettersen , 3. apr, 2017
Hei, jeg har en rasekatt som elsker kokt skinke, er det greit å gi? Er redd for saltinnholdet. Hun er ellers veldig kresen og går på diettfor siden hun er innekatt.

Siden hun er innekatt er det nødvendig å gi ormekur?
Takk🤗
E-post:
Skrevet av Emilia, 1. apr, 2017
Hei, katten min på 14 år kaster opp. Hun har kastet opp flere ganger om dagen, og på natta. Dette startet på onsdag. Spyet er hvitt/gulhvitt, og tynnt. Sist hun kastet opp var på morgenen ca klokka 9. Har ikke sett om hun har diaré ennå, men etter det jeg har sett, ser det ikke ut som det. Hun er allerede en liten og tynn katt, og siden ho er så gammel er jeg bekymret.
E-post:
Skrevet av christel Landaas Birkedal, 23. mar, 2017
Hei.
Min hund halter på en forlabb. Han viser ingen tegn til ubehag når jeg klemmer / undersøker han. Ingenting sitter under poten. negler er klippet. Han går fint ute på lang tur, litt halting. Hjemme endrer han seg, løfter opp labben , vil ikke flytte på seg. Men så går det over. Han klarer å hoppe opp og ned fra sofa. Dette har vært 1 uke. Kan det være muskulært ??. En cavalier king charles spaniel. 8,5 år.
E-post:
Skrevet av Renate Karlsen, 22. mar, 2017
Hei
Jeg har en hund som har ganske lys, rennende diaré. Han har veldig hastverk ved å gå på do, men klarer ikke å få ut noe særlig. På tirsdag og onsdag har han kun fått ris og spise men det ser ikke ut til å hjelpe.
Hva skal jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Renate Karlsen, 22. mar, 2017
Hei
Jeg har en hund som har ganske lys, rennende diaré. Han har veldig hastverk ved å gå på do, men klarer ikke å få ut noe særlig. På tirsdag og onsdag har han kun fått ris og spise men det ser ikke ut til å hjelpe.
Hva skal jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Julie, 26. feb, 2017
Hva er forskjell på kraftfôr og pellets? Hvor ofte skal kaniner ha kraftfor? Beklager at jeg stiller mange spørsmål:)
E-post:
Skrevet av Julie, 25. feb, 2017
Kan man ha 2 hannkaniner i samme bur? Siden i dyrebutikken tror jeg faktisk de selger 2 hanner i samme bur. har hørt at det er galskap å la 2 ukastrerte hannkaniner bo i samme bur er det sant?
E-post:
Skrevet av Julie, 24. feb, 2017
Hvis man har to kaniner i samme bur og da skal de Jo dele mat. Hvordan vet jeg at de har fått i seg rett mengde begge to å hvis den ene kaninen spiser mer enn den andre og hvor mye pellets skal de ha?
Håper på svar
E-post:
Skrevet av Julie, 24. feb, 2017
(Har ikke dyr) jeg lurer på om det går Ann å ha løpegård ( sån minigjærde man skal bruke som løpegård) inne men hvis de tisser på gulvet? Å hvis man har teppe som underlag i løpegården hvis kaninene tisser må man vaske hele teppet? Har du noen tips til å ha som underlag? Å holder det med å ta vekk bæsjen fra teppet eller må man vaske det?
Håper på svar:D
E-post:
Skrevet av Julie, 24. feb, 2017
Kan kaniner få skabb? Er det sjeldent? Kan kaninen gi smitte til mennesker?
E-post:
Skrevet av Julie, 23. feb, 2017
(Jeg har ikke dyr) Men jeg skal få det en gang det har jeg bestemt meg for:) å hvis vi hadde en løpegård og kaniner siden vi har hage uten gjærde så kommer det sikkert folk til løpegården til kaninene å jeg går på skole tenk vis det er folk dær å gir de mat så de blir litt tjukk å vis de gir de ting de ikke tåler ikkesant. så kan jeg få noen tips til at hvis det skulle være folk dær
E-post:
Skrevet av Julianne, 20. feb, 2017
Hei! Jeg ønsker å skaffe meg marsvin, men lurer først på om hvor sosiale/trygge de er på nye omgivelser sammen med eier? Vil marsvinet mislike å bli tatt med på besøk, ut på tur osv. til plasser det ikke er kjent? -tenker i sånn reiseveske og sammen med meg når det er blitt trygg på meg.
Og et spm. til: Blir marsvin bilsyke?
E-post:
Skrevet av Marianne Hellesfjord, 16. feb, 2017
Hei! Katten min, en 13 år gammel dame, er diagnostisert med psykogenik alopecia, som oppstod etter at vi mistet hunden vår for 3 år siden. Har prøvd omtrent alt for å gi en god, stressfri hverdag - men hun gir seg ikke. Finnes det medisiner som kan hjelpe?
E-post: