Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Øyvind Solheim, 21. jan, 2017
Hei,

Kan eg få ein pakkepris på sterilisering og chipping på 2 ho katter?
E-post:
Skrevet av Åse Vik, 13. jan, 2017
Hei.
Har en hankatt på 2 år, langhåret skogskatt, kastrert. De siste 14 dagene river han store hårdotter fra pelsen. Det er store dotter, ingen bare flekker å se i huden. Det er virkelig snakk om store mengder. Virker ikke som han klør. Ikke noe småkryp å se. Liker å bli børstet, men det kommer ikke mye på børsten. Napper det ut selv. Er ellers tilfreds, ingen andre endringer. Trodde det var røyting, men dette begynner å bli i meste laget.
E-post:
Skrevet av Christian krageboen , 5. jan, 2017
Hei. Jeg har en inne katt på 20-år. Den er frisk og glad men ikke like sprek lenger:) Men siste uken har den begynt å miste pels over begge øyne og man kan se huden? Den har gråstær på det ene øyet men det nok ikke grunnen..? Hva kan være grunnen? Kreft? Lurer også på på hvorfor katten kun tisser i kassa og bæsjer på utsiden?
E-post:
Skrevet av Hanne Rabben, 5. jan, 2017
Jeg har en hannkatt på snart 7mnd. Den har begynt å få muskelsammentrekninger i hele kroppen før den sovner. Det ser ut som det skjer når den blir helt avslappet. Det er ikke konstant krampe, men ca 1 sek og 1 sek at han slapper helt av. Dette foregår helt til han sovner eller jeg forstyrrer han. Den er ikke kastrert heller. Hva kan dette være?
E-post:
Skrevet av arne aase, 1. jan, 2017
Hei.
Har en 11 år gammel Border Collie som har fått en forferdelig dårlig ånde, har ikke endret noe på maten.
Hva kan det være hva kan bør vi gjør?
På forhånd takk for tilbakemelding.
Med vennlig hilsen.
Arne Aase.
E-post:
Skrevet av Øyvind Solheim, 28. des, 2016
Hei
Skal ha ormekur til to katter, er det vannleg og måtte ta med katten til dyrlege for og få dette? Eller får ein resept som ein kan hente på apoteket? Er 2 ho katter på 7 månader. Kan ein ringe og få ein resept på dette? Lire og på pris for kastrering på begge kattene.
E-post:
Skrevet av Lena Christin Eriksen, 16. des, 2016
Hei. Eg har ein han katt som blir 1 år i April. Han har i 1 mnd no slitt med løs avføring daglig og fleire gonger for dag. Han fekk makkekur for 2 uker si som ikkje har hjelpt. Eg har ikkje sett blod i avføring til no. Han spiser og drikker godt. Spiser kun tørrfôr og drikker vann. Han sover meir no og er ikkje interessert i og gå ut lengre. Ka kan da vêr som feiler han?
E-post:
Skrevet av Anniken, 9. des, 2016
Hei. Jeg har lenge vurdert halsbånd med refleks til mine pusekatter. De er begge ca 3 år gammle og chippet.
Jeg har alltid vært skeptisk til halsbånd da jeg er redd de skal henge seg fast eller noe til tross for sikkerhetslås.
Så det jeg lurer på er HVA som er anbefalt av dyrlege, og tryggest for pusene.
og om det er noen spesielle halsbånd som er anbefalt etc.
E-post:
Skrevet av Malene , 29. nov, 2016
Hei.
Har en liten dachs som driver å piper når man så vidt tar på henne. Hun har gjort det før også, men da når hun hadde løpetid. Hun har ikke hatt løpetid siden mai. Skjønner ikke helt hva pipelydene kommer fra da...
E-post:
Skrevet av Mina, 25. nov, 2016
Hei, jeg har to kastrerte hannkaniner, de var rolige i flere måneder, men så begynte de å sloss! De hopper på hverandre og blir får til og med små sår! Hva skal jeg gjøre? håper du kan hjelpe meg.
E-post:
Skrevet av Anne Merethe, 18. nov, 2016
Hei.
Jeg er bekymret for katten min. Hun er blitt så tynn, drikker mye og tisser mye. Spiser bra men sturer litt. Ellers ser hun frisk ut i pelsen og vil ut av og til. Hun er 15 år, men fremstår ung og spenstig. Var å tok blodprøve. Både nyre, diabetes og stoffeskiftet var bra. Jeg er såå fortvilet. Hva kan det være?
E-post:
Skrevet av britt andersson, 10. nov, 2016
jeg har nettopp overtatt ei tispe på 6 år.. blanding av flere raser. det jeg lurer på er hvorfor hun konstant kryper sammen hver gang jeg gir henne oppmerksomhet. at hun er redd er det ingen tvil om. hvordan kan jeg hjelpe henne ?
E-post:
Skrevet av ingrid, 9. nov, 2016
Hei! Det har gått en katt rundt huset vårt ei stund, og tror den er hjemløs. Lagt ut innlegg om den, uten respons. Bor i en liten bygd, ingen kjenner til katten her. Bestemte meg for å ta meg av den, da den er tynn. Den ser ut til å være husvandt, men uten eier. Jeg har aldri hatt katt så vet ikke hvordan det er med kurer, vaksiner osv. Vet jo heller ikke om den har fått noe fra før, hva gjør jeg? Det er en hunnkatt, veldig liten. Hun elsker å være inne, går etter meg overalt og får både våtfor og tørrfor etter anvisning på pakke. Håper noen kan hjelpe meg!
E-post:
Skrevet av Mona Jørgensen Berge, 3. nov, 2016
Hei! Katten vår (blir 12 år til jul) har et sår mellom øre og øye. I ei uka har han vært tufs. Mandag begynte såret - som er trill rundt og ca. 1 mm i diameter - å væske. Jeg har pressa ut masse puss, men nå virker det som såret gror. Han er framdeles litt hoven på høyre side/kinn. Det kan virke som såret gror nå, men hva skjer hvis der fortsatt er puss igjen inni der? Han har spist hele tida, men har antagelig hatt litt feber for han har trengt ekstra mye varme. - På forhånd takk for svar!
E-post:
Skrevet av Sofie, 1. nov, 2016
Hei! Jeg trenger hjelp! Marsvinet mitt røyter og jeg blir veldig bekymret for henne, mamma sier at det ikke er noe men jeg er veldig usikker. Jeg har lest mye om skabbmidd osv. Og jeg er bekymret for dette. Vêr så snill trenger svar fort!
E-post: