Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av christel Landaas Birkedal, 23. mar, 2017
Hei.
Min hund halter på en forlabb. Han viser ingen tegn til ubehag når jeg klemmer / undersøker han. Ingenting sitter under poten. negler er klippet. Han går fint ute på lang tur, litt halting. Hjemme endrer han seg, løfter opp labben , vil ikke flytte på seg. Men så går det over. Han klarer å hoppe opp og ned fra sofa. Dette har vært 1 uke. Kan det være muskulært ??. En cavalier king charles spaniel. 8,5 år.
E-post:
Skrevet av Renate Karlsen, 22. mar, 2017
Hei
Jeg har en hund som har ganske lys, rennende diaré. Han har veldig hastverk ved å gå på do, men klarer ikke å få ut noe særlig. På tirsdag og onsdag har han kun fått ris og spise men det ser ikke ut til å hjelpe.
Hva skal jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Renate Karlsen, 22. mar, 2017
Hei
Jeg har en hund som har ganske lys, rennende diaré. Han har veldig hastverk ved å gå på do, men klarer ikke å få ut noe særlig. På tirsdag og onsdag har han kun fått ris og spise men det ser ikke ut til å hjelpe.
Hva skal jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Julie, 26. feb, 2017
Hva er forskjell på kraftfôr og pellets? Hvor ofte skal kaniner ha kraftfor? Beklager at jeg stiller mange spørsmål:)
E-post:
Skrevet av Julie, 25. feb, 2017
Kan man ha 2 hannkaniner i samme bur? Siden i dyrebutikken tror jeg faktisk de selger 2 hanner i samme bur. har hørt at det er galskap å la 2 ukastrerte hannkaniner bo i samme bur er det sant?
E-post:
Skrevet av Julie, 24. feb, 2017
Hvis man har to kaniner i samme bur og da skal de Jo dele mat. Hvordan vet jeg at de har fått i seg rett mengde begge to å hvis den ene kaninen spiser mer enn den andre og hvor mye pellets skal de ha?
Håper på svar
E-post:
Skrevet av Julie, 24. feb, 2017
(Har ikke dyr) jeg lurer på om det går Ann å ha løpegård ( sån minigjærde man skal bruke som løpegård) inne men hvis de tisser på gulvet? Å hvis man har teppe som underlag i løpegården hvis kaninene tisser må man vaske hele teppet? Har du noen tips til å ha som underlag? Å holder det med å ta vekk bæsjen fra teppet eller må man vaske det?
Håper på svar:D
E-post:
Skrevet av Julie, 24. feb, 2017
Kan kaniner få skabb? Er det sjeldent? Kan kaninen gi smitte til mennesker?
E-post:
Skrevet av Julie, 23. feb, 2017
(Jeg har ikke dyr) Men jeg skal få det en gang det har jeg bestemt meg for:) å hvis vi hadde en løpegård og kaniner siden vi har hage uten gjærde så kommer det sikkert folk til løpegården til kaninene å jeg går på skole tenk vis det er folk dær å gir de mat så de blir litt tjukk å vis de gir de ting de ikke tåler ikkesant. så kan jeg få noen tips til at hvis det skulle være folk dær
E-post:
Skrevet av Julianne, 20. feb, 2017
Hei! Jeg ønsker å skaffe meg marsvin, men lurer først på om hvor sosiale/trygge de er på nye omgivelser sammen med eier? Vil marsvinet mislike å bli tatt med på besøk, ut på tur osv. til plasser det ikke er kjent? -tenker i sånn reiseveske og sammen med meg når det er blitt trygg på meg.
Og et spm. til: Blir marsvin bilsyke?
E-post:
Skrevet av Marianne Hellesfjord, 16. feb, 2017
Hei! Katten min, en 13 år gammel dame, er diagnostisert med psykogenik alopecia, som oppstod etter at vi mistet hunden vår for 3 år siden. Har prøvd omtrent alt for å gi en god, stressfri hverdag - men hun gir seg ikke. Finnes det medisiner som kan hjelpe?
E-post:
Skrevet av Frode Grefsgård, 15. feb, 2017
Katten vår Louie måtte avlives p.g.a. FIP-virus for snart 3 uker siden. Vi er forferdelig lei oss! Huset er rundvasket med klor og dokasse, etc er kastet.
Hvor lenge bør vi vente med å ta en ny katt inn i huset?
E-post:
Skrevet av Terese, 6. feb, 2017
Hei!
Katten min er forkjølet. Har hostet i en ukes tid men det ser ut til å være over med hostingen. Når hun ikke har hostet på 3 dager. Hun spiser og drikker helt normalt. Men hun har nesten ikke stemme. Når hun mjauer, er det ikke alltid det kommer lyd. Og hun er en veldig pratsom katt. Er dette normalt? Er det bare siste rest av forkjølelsen?
Mvh. Terese
E-post:
Skrevet av Kjell i. Hvidsand, 3. feb, 2017
Hei, vi har en cavaler på 1 1/2 år. Han var ute å gikk maks 2 km. Pga været ble han dusjet etter turen. Var leken rett etter dusjinga, men noen timer senere virker det som om begge bak bena har stivnet. Som om en utrent person går 2 maraton!! Kan han bare blitt stiv eller er det no annet tror du?
E-post:
Skrevet av børge, 26. jan, 2017
Hva gjør man når katt har knekt eller forstuet ledd uttpå labben ? Bandasjer eller latt det gå over å latt det leges av selv . Katten er ei skipskatt på 6-7 mnd. Ellers så er form og tilstand bra på ho, spis og drikk som normalt. Men halter og reagerer veldig når jeg stryker,nærmer meg labben på bakfot. Samt låret på bakfot. Dette skjedde igår.
What to do! ? All svar er bra og ønskelig her..
Bandasjer rundt eller latt det gå og latt det leges av seg selv.
Mvh
Børge å pusi milla
E-post: