Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Kathleen Oksur, 12. feb, 2018
Oppdaget at hunden min har lilla gum.hva kan det være ?
E-post:
Skrevet av Ida, 5. feb, 2018
Katten vår er stor i magen,som en ballong. Litt gul i ørene. Den spiser og drikker ikke noe spesielt. Den ligger bare hele dagen. Virker nedstemt. Vi var til dyrlege på fredag og skulle se det an til over helga. Pus var mye bedre form igår,men idag er hun slapp igjen. Hvorfor blir magen større for hver dag? Det er en guttepus på 10 mnd.
E-post:
Skrevet av tove, 3. feb, 2018
jeg har en hankatt på15 mnd , den har bare fått ned en testikkel, kan den opereres og hva koster det? er det farlig for han?
med hilsen Tove
E-post:
Skrevet av Annlaug, 28. jan, 2018
Heia🤗 Vi har en hannkatt som snart er 2 år. Den er kastrert, men den er like vill som da vi fikk den som kattunge... Den hopper og biter etter di minste barna mine når di er ute. Klorer på stol og hopper opp på bordet. Holder på å bli gal. Hva kan gjøres for å roe ned???
E-post:
Skrevet av Linn, 26. jan, 2018
Hei 🐱 min 13 år gamle katt fikk påvist litt høye nyreverdier rett før nyåret og har nå begynt på nyrefór. Har både tørrfór og blautfór fra dyrlegen, men lurer på om det er noe annet den kan spise ?
E-post:
Skrevet av Mona, 17. jan, 2018
Jeg har 2 hankatter, den ene 12 år gammel, den andre er 3 år. De gikk fint sammen inntil den yngste ble kasterert for 1 år siden. Etter det er de stadig i klinsj og den eldste virker redd den yngste. Begge kan ikke være ute samtidig da det virker som yngstemann skal jage bort eldste. Inne får ikke eldste bruke dokassen og virker underkuet og redd.
Innimellom hilser yngstemann "normalt" på eldste.. snuser og stryker hodet inntil, men eldste virker skremt og freser/trekker seg unna. Dette er veldig slitsomt og stresser dem begge. Hvordan kan jeg løse dette?
E-post:
Skrevet av Tora Madelin, 13. jan, 2018
Hei :-)
Jeg har en hunnkatt på ca 9-10 måneder som er innekatt. Jeg tok henne med meg hjem på juleferie, der vi har to voksne katter og to kattunger. Hjemme fikk hun gå fritt ute da det er ganske landlig. Etterhvert merket jeg at hun fikk løpetid og da fikk hun ikke være ute lengre. Dette ga seg litt etterhvert, men da vi kom tilbake fra juleferie går hun fortsatt rundt å mjauer mye og høyt. Er dette er tegn på at hun fortsatt han løpetid? Eller leter hun bare etter de andre kattene? Anbefales p-piller eller sterilisering? Eller kan det være at hun fikk paret seg da hun var ute? Hun har alltid vært en sosial katt og «pratet» mye, men ikke på denne måten. Hun er og har alltid vært veldig kosen.
E-post:
Skrevet av Lill, 8. jan, 2018
Hei lurer på veterinærens tanker rundt det å fore katt med VOM kattemat, er dette Sundt eller ei? Tusen takk for svar😊
E-post:
Skrevet av Lovise Standal, 3. jan, 2018
Nyutdanna vetrinær frå Australia, kølar for oppdrag.

mobil 99223532 - ta kontakt om dere har trong for ein medarbeidar
E-post:
Skrevet av Mari, 14. des, 2017
Hei!
Jeg har en hannkatt på 8 måneder, ble kastrert og vaksinert for ca 1 måned siden.
Da han var rundt 4-5 måneder begynte det tredje øyeeplet å komme frem, så vi bestemte oss i samråd med dyrlege og gi han en ormekur. Dagen etter ble han mye bedre. Men dette har skjedd 2 ganger til, da har vi ikke gitt han mere ormekur. Han blir slapp og sover stort sett hele dagen, og det tredje øyeeplet kommer frem, dagen etter blir det på en måte en ‘grå’ hinne på øyet, men formen er blitt mye bedre. Dag 3 er alle symptomer borte, og katta virker frisk igjen. Men da dette har skjedd flere ganger blir jeg litt beskymret. Dyrlegen jeg har snakket med sier at han kanskje er en slik katt som har en ‘syke’ dag og er litt slapp av og til, hun virket ikke beskymret i det hele tatt. Men jeg tenker at dette ikke kan være helt normalt ?
E-post:
Skrevet av Liv-Tone Sara, 12. nov, 2017
Hei. Vi hentet oss 2 kattunger for 1 år siden, de er søstre. Den ene spiser normalt. Men har alltid hatt problemer med å få mat i den andre katten. Har prøvd fra dag en å lære de å spise tørrfór. Hun ene nekter å spise noe annet enn fisk, leverpostei eller ost. I begynnelsen prøvde jeg flere ganger å kun gi tørrfor eller våtfor, men hun nektet å spise. Hun sultet seg i over 1 uke og jeg måtte tilslutt koke fisk. Hva skal vi gjøre? Har prøvd å blande litt tørrfór ilag med fisken, men da nekter hun å spise. Har lyst å prøve på mytt å ikke gi annet enn tørrfor, men jeg vet hun nekter å spise og lurer derfor på hvor lenge kan hun gå uten mat?
E-post:
Skrevet av Yumen, 5. nov, 2017
Hei
Jeg har en dverghamster som er 10 måneder gammel. Den sover med tennene og forpotene «hengt» opp i sprinklene på buret, og den rister/skjelver når den sover, det vekker bekymring hos meg. Kan dette være tegn til sykdom eller andre lidelser? Er begge disse atferdene normalt hos hamstre?
E-post:
Skrevet av Truls Johnsen , 1. nov, 2017
Hei! Vi har nettopp fått oss en 15 uker gammel sterilisert hunnkatt, Maine Coon. Vi skal handle inn litt for, og jeg lurer på om vi må kjøpe for til sterilisert katt? Vi fikk med en sekk med Royal Canine second age kitten sterilized. Den liker hun godt. Har imidlertid plukket opp at man bør gi kattunger godt for som de vokser på, og noen sier at jeg ikke trenger for til sterilisert katt, men bør gi for som er mer næringsrikt? Hva tenker dere? Hilsen en nyfrelst "Coonis"
E-post:
Skrevet av Wenche Eklund, 30. okt, 2017
Hei. Har nettopp vært hos dyrlegen i dag og fått klippet nebb og klør. Klørne er så korte nå og den kan knapt røre seg. Den ene foten står rett ut og han ser syk og skadet ut. Ante ikke at de skulle klippe så mye av klørne. Han kan ikke sitte ordentlig men lener seg med brystet på pinnen. Har falt ned flere ganger og jeg har lagt en lue i bunnen av buret så han ikke slår seg. Er dette riktig. Han holder seg fast med nebbet for å ikke dette ned. Var hos spesialist på smådyr. Han sa det kunne ta tid at han måtte lære seg å leve med korte klør. Ser ut som han ikke har noen klør. Er bekymret.
E-post:
Skrevet av Jeanett Dahl, 29. okt, 2017
Hei.
Jeg har funnet et voksent ekorn i dag på hytta vår. Det lå på bare på bakken. Virker som det er noe med det ene beinet, men litt usikker på årsaken til den lå på bakken. Hadde ikke hjerte til å la det ligge der. Har tatt det med meg hjem for å se om jeg kan få det friskt. Den er nok litt i sjokk av å ha menneske kontakt. Men jeg har lagt den i et bur, med håndkle under seg og strikket skjerf over seg. Skål med vann og litt frø og mandler liggende tilgjengelig. Kikker jevnlig men minst mulig på den. Den beveger seg noe når jeg løfter litt på skjerfet for å se om den fortsatt puster. Håper den kvikner til blir frisk så jeg kan slippe den ut igjen snart.
Burde den inn til dyrlegen for sjekk? Hva gjør jeg, hvordan kan jeg gjøre det best mulig for den?
E-post: