Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Anonym, 25. jul, 2016
Hei, katten min har 2 sår i hodet som det kommer betendelse ut av. Hva kan dette være?
Skrevet av Maria, 20. jul, 2016
Hei.min katt født 4kattunger e for 1 uke siden. Hun pustet og peset veldig etter siste kattungen var ute.var sikker på at det kom flere,men det gjorde det ikke. Kjente på magen hennes i dag og kjente en avlang kul inni der. Og hun blør litt og vasker seg mye bak. Kan det være en død kattunge som ikke kommer ut?
E-post:
Skrevet av Marianne, 13. jul, 2016
Hei Anonym
Generelt vil jeg si at en hund ikke bør være hjemme alene i mer enn 12 timer. Hvis detter er på natten og hunden har fått bra med aktivitet og tur ellers på dagtid er kanskje dette mindre bekymringsfullt. Er du i tvil om et dyr får den oppfølging og tilsyn den bør, anbefaler jeg at du kontakter ditt lokale mattilsyn. Du kan også legge inn en bekymringsmelding anonymt på mattilsynet.no
E-post:
Skrevet av Anonym, 12. jul, 2016
Hei
Jeg har ikke hund selv, men har likevel et generelt spørsmål angående dyrehold, noe som bekymrer meg:
Er det forsvarlig og la en voksen hund være hjemme alene i 12 timer eller mer?
Hva med å være alene om natten? Noe jeg selv synes er mer bekymringsfullt enn på dagtid.
Skrevet av Marianne, 10. jul, 2016
Hei Elin Therese
Det er vanskelig for meg å si om svulsten kunne vært oppdaget i forbindelse med steriliseringen. En aggressiv svulst kan vokse svært mye på 2-3 mnd, så det er godt mulig at nyren hadde normal størrelse under operasjonen. Nyrene undersøkes heller ikke rutinemessig under en sterilisering, så det er selvfølgelig mulig at forandringer allerede var påbegynt på dette tidspunktet. De fleste nyre tumorer er svært aggressive og sprer seg ofte til lungene før symptomer viser seg, så prognosen hadde nok uansett vært dårlig, dessverre.
E-post:
Skrevet av Marianne, 10. jul, 2016
Hei Ylva.
Ja, jeg anbefaler at du tar kontakt med veterinæren din og får kaninungen undersøkt. Det er en genetisk/medfødt lidelse som vi kaller "Splay leg" som kaninungen din kan ha, så dette bør du få sjekket opp i.
Lykke til
E-post:
Skrevet av Marianne, 10. jul, 2016
Hei Rune
Det er nettopp kommet et nytt preperat på markedet med indikasjon engstelse og lydsensivitet, dette heter Sileo og er et svakt hypnotikum/sedativum.
Alternativt bruker vi ofte Xanor hos hunder med engstelse for eksempel på nyttårsaften. Anbefaler at du kontakter din veterinær og i samråd finner et preparat som er best egnet for flyreisen.
Lykke til.
E-post:
Skrevet av Marianne, 10. jul, 2016
Hei Eli.
Det høres ut som hunden din har fått det som vi kaller "blodøre" Dette kan oppstå hvis for eksempel hunden har klødd seg kraftig/ ristet mye på hodet. Du bør oppsøke veterinær for å få dette tappet og behandlet. Lykke til.
E-post:
Skrevet av Eli, 2. jul, 2016
Hei oppdaget nettopp at det er kommet en myk, væskefyldt kul i det ene øret til hunden min. Den sitter ytterst i øret og det er som om øret er blitt oppblåst.
E-post:
Skrevet av Anonym, 29. jun, 2016
Hvordan kan jeg gjøre at hunden min er mer klimavennlig?
E-post:
Skrevet av Rune Muri, 28. jun, 2016
Hei! Vår sønn i Italia har en hund som er svært nervøs, naturligvis ved torden, fyrverkeri etc., men også ved mye folk, støy o.s.v. Uttalt tachycardi, sitrende tremor , kan vare i timer.
De skal nå flytte, flytur på 7-8 timer. Hunden veier 11 kg og må således i bur i godsavdelingen. Sedativa frarådd p.g.a. kvelingsfare ved evt. oppkast. Vil betablokker kunne motvirke de fysiske utslag og dermed belastning på hjerte/kretsløp slik vi ser innen human-medisin? Det er bl. a. brukt med god effekt ved "debutantnerver".Mvh Rune Muri
E-post:
Skrevet av Ylva, 26. jun, 2016
Hei, hentet en liten kaningutt for noen dager siden, en dvergvedder. Med en gang jeg fikk han la jeg merke til at han"krabbet" i stedenfor å hoppe. Tenkte dette var fordi han fortsatt er ung og tenkte ikke noe mer på det. Men i går så la jeg merke til at fremlabbene hans er skråstilt. I det han setter beinet i bakken "detter" på en måte "albuen" ut. Burde jeg ta han med til dyrlegen?
Mvh Ylva
E-post:
Skrevet av Elin Terese Gullstein, 22. jun, 2016
Hei

Min 1,5 år gamle katt ble dessverre avlivet etter at vi kjente en kul på den ene siden nedenfor ribbenene. Dette viste seg å være en gigantisk kreftsvulst på nyrene som en appelsin i størrelse. 2,5 mnd tidligere ble hun kastrert, jeg lurer på om dette kunne vært oppdaget
allerede da?
E-post:
Hjemmeside:
Skrevet av Marianne, 21. jun, 2016
Hei Gry
Det kan være flere grunner til at katter begynner å markere inne. Først og fremst bør sykdommer i urinveiene utelukkes hos veterinær. Noen katter kan markere hvis de føler seg stresset eller truet av for eksempel andre katter i nabolaget. Du bør fjerne/vaske godt det han har tisset på, ikke bruk klorin eller salmiakk da dette lukter sterkt som urin for katten. Er det de samme områdene katten markerer bør du kanskje hindre den tilgang her i en periode. Et produkt som heter Feliway kan anbefales, dette demper stress og motvirker urinmarkering.
Lykke til
E-post:
Skrevet av Gry, 21. jun, 2016
Hei. Jeg har en kastrert hannkatt, født 2009, som plutselig tidligere i sommer har begynt å markere. Med sprut bakover.. Han har ALDRI gjort det noengang.. Og han markere både ute og inne, og på ALT mulig, klær, blomster, møbler osv.. Det lukter også, ikke veldig sterkt som fra en ukastrert hannkatt, men det lukter bra katteurin etter han.. Har hørt at de kan gjøre sånn av nye ting, men det er forsåvidt ingenting nytt her. Selv om jegmåtte avlive eldste pus i vinter, men det begynner å bli veldig lenge siden. Også bor katten til mammaher for tiden, men hun har også bodd her flere måneder, og de kjenner hverandre veldig godt fra før av. Så hva kan dette være? Det har vært noen uker nå i juni hvor jeg ikke har oppdaget noe, men seneste i dag oppdaget jeg en dam inne :(
E-post: