Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Emma, 5. okt, 2017
Heisann! Jeg har en katt (jente, kastrert) på 6 år som plutselig har begynt å sutte på sine egne brystvorter. Forstår ikke hvorfor hun gjør dette og er det noe som bør sjekkes ut? Hun har aldri gjort det før.
E-post:
Skrevet av Emma, 5. okt, 2017
Heisann! Jeg har en katt (jente, kastrert) på 6 år som plutselig har begynt å sutte på sine egne brystvorter. Forstår ikke hvorfor hun gjør dette og er det noe som bør sjekkes ut? Hun har aldri gjort det før.
E-post:
Skrevet av Mona iren Pettersen , 5. okt, 2017
Høna min har fått to store kuler hu verken spiser eller drikker hva kan være galt med hu?
E-post:
Hjemmeside:
Skrevet av Vanja , 27. sep, 2017
Hei! vi har en hann katt som e litt under 1 år gammel sånn ca. Jeg fant en slags kul på venstre side av magen hans. Jeg ble litt bekymret når jeg fant denne kulen. Bør jeg gå til dyrlegen med det eller kan det være helt ufarligt?
E-post:
Skrevet av Linn Therese, 26. sep, 2017
Heisann 😊
Jeg har en golden retriver som vi prøvde og få valper på, men vi fikk ikke til heng og ble ikke vellykket.
Jeg fikk henne insiminert engang hos en privatperson som driver med insemenering.

Men dessverre fikk vi høre fra veterinæren at golden tispen vår var en del overvektige. Dette var etter insemineringen. Men hun er i god form og mosjonere henne godt og er ikke syk.
Men vi insiminerte henne 10-11 dagen etter løpetiden. Vi skulle egentli tilbake 2 dager etter men avlyste det.
Kan det hende golden jenta vår har tatt seg av den første insiminerigen ?

Hva er eventuelt det første symptome mann leger merke til hos tispa når hun er drektig? Og kor lang tid etter insimineringa kan vi se det ?


Takk for svar😊😊
E-post:
Skrevet av Gøril Stranden, 18. sep, 2017
Har en ca 16 år gammel kastrert hannkatt.har ordnet utedo til han ( plastkasse dekket med svart søppelsekk og avispapir med catsand oppi som står tørt under tak, alt er tørt oppi der) fordi han gjør fra seg på plena vår og naboens. Den første uken gjor han fra seg der,men nå er det tilbake til det gamle. Hva skal jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Irene Carlsen, 15. sep, 2017
Hei!

Jeg har en chinchilla som har en del luft i magen, og siden de ikke kan rape eller slippe ut gassen på noen annen måte, så har jeg lest på engelske sider at flere anbefaler "baby gas drops" så da lurer jeg på om det er trygt å gi han noen dråper Minifom som er beregnet på kollik hos småbarn som kun fungerer i tarmen?
E-post:
Skrevet av Åse Muruåsen, 14. sep, 2017
Hei

Fant denne adressen på nett og drister meg til et spørsmål:

Har en hannkatt, kastrert og 16 år gammel. Han har inntil nylig vært frisk og rask. For ca 1 mnd siden begynte han å halte på høyre forben. Den er ikke hoven, det virker ikke som han har smerter når jeg klemmer, bøyer og tøyer, men haltingen har eskalert. Fra tid til annen setter han ikke poten ned, mens for det meste setter han den ned dog med halting.

I tillegg til haltingen har han nå 3 ganger tisset i senga, dette har han aldri gjort før. Han har kattedør, vi bor i skogen, han har i alle år vært renslig.

Det er blitt att røntgen, uten synlige skader. Han hadde en liten økning med hvite blodlegemer, fikk antibiotika. Dette har ikke resultert i endringer på haltingen.

Har du noen erfaring med slike symptomer og evt kan komme med noen råd?

På forhånd takk
E-post:
Skrevet av Grete, 13. sep, 2017
Hei. Samboeren min var ute og syklet med hunden vår i går den 12/9. Da jeg kom hjem fra jobb tok det litt tid før han kom til døren, og da han gikk, såg jeg at han haltet veldig. Jeg tok en sjekk under labbene hans, og såg at han hadde en løs skinn flekk under venstre fram labb, det er ikke ett åpent sår, men sikkert veldig ubehagelig for han å trø på. Jeg fikk han ikke med meg ut på kveldstur, og i dag morges måtte han bæres ut på en gressflekk så han fikk gjort sitt. Ser også i dag at han halter på den ene bakfoten, finner ingen sår her, men det er tydelig at han har vondt.. Kan dette være gangsperr, eller er dette noe vi burde sjekke hos dyrlegen? Han er en 9 år gammel gutt som til vanlig er veldig aktiv, så dette er veldig ulikt han :(
E-post:
Skrevet av Veronica, 3. sep, 2017
Hei! Ga valpen min på 16 uker litt røktlaks og
Og litt eggerøre er dette farlig?
E-post:
Skrevet av Christian Røe, 29. aug, 2017
Hei, har en katt som har hatt en kul/klump på halsen i noen måneder, og nå har hun kloret på den slik at det blør en del. Er dette noe vi burde sjekke opp? Hva kan det være?
E-post:
Skrevet av Hilde, 28. aug, 2017
Hei
Har en gullhamster på 1,8 mnd. Hamsteren har en litt forstørret testikkel som ser litt blålig ut. Hatt dette over lengre tid. Klinisk er han sprek , fin i pelsen og fremstår som kvikk og frisk. Sover kanskje litt nere enn før. Hamsteren virker ikke smertepåvirket av dette. Er det nie vi må få undersøkt?
Hilde
E-post:
Skrevet av Elin S., 22. aug, 2017
Hei! Har en liten gullhamster på rundt 7-8 uker. Har hatt han i litt over en uke nå og han har stort fint bur, rent vann hver dag og får løpe ute på gulvet nesten hver kveld. I dag synes jeg at jeg kjente en bitteliten hevelse/kul nederst på ryggen (korsryggen på en måte) og ble bekymret. Jeg fikk ikke hamsteren til å sitte stille lenge nok til å kjenne ordentlig, men det er muligens en liiiten "hevelse" på noen mm i diameter. Burde jeg bli bekymret? Han er jo såpass liten og viser ingen tegn til å være syk på noe vis.
E-post:
Skrevet av Sander , 19. aug, 2017
Jeg tok bilde med blits av katten min her er det som skjedde, er det noe galt med den?
E-post:
Skrevet av Helene Petterson , 17. aug, 2017
Hei
Jeg har et marsvin som lager snorkelyder når hun er våken. Noen ganger høres det ut som om hun nyser, og jeg kan høre at hun puster veldig godt. Jeg har vært hos dyrlegen men de sa at hun var frisk (jeg tror virkelig ikke det). Jeg har et annet marsvin som ikke gjør noe av det samme som hun gjør. Jeg har to kaniner også vis det var til noe hjelp.
Håper dere svarer!
Helene
E-post:
Hjemmeside: