Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Rannveig, 19. apr, 2018
Kaninene har øyebetennelse, tror jeg. Det ene øyet er rødt rundt kanten. Det vesker og har hvitt og gult puss. Jeg har prøvd å vaske med kokt vann på en bomullspad. Hva bør gjøres?
E-post:
Skrevet av Veronica, 31. mar, 2018
Hei! Lurer på om liten ting! Har ei tispe - hund på 10 måneder og hun har klødd litt i det ene øret! Sjekket øret og det var kjempe
Mye ørevoks i det ene øret det andre øret så helt fint ut ingen ørevoks, så det jeg lurer på kan det være øremidd?
E-post:
Skrevet av Gunn Elisabet Aarønes, 14. mar, 2018
Hei. Eg har ein blandingshund, chinese crested powder puff og chiuaua på to og eit halvt år som har litt eksem på ryggen. Det er kvite små klumpar bak på ryggen og nokre få midt oppå. Han får Purina One - for for liten voksen hund, Dentastix ein eller to gongar om dagen og av og til ei brødskive med grov leverpostei. Han er veldig kresen på mat, men magen fungerer godt. Kva kan kløa komme frå, trur de?
E-post:
Skrevet av Malin Helen, 3. mar, 2018
Jeg har ei puse frøken som nylig har blitt steriliser, jeg fikk beskjed om å ta av plastret 2-3 dager etter, også la såret være fritt under body’n i 2 uker. Men så nå kom dagen da plastret skal av. Men det sitter jo fast i både pels og hud, tar jeg litt tak så skriker hun, så tør ikke å fortsette. Aner ikke hva jeg skal gjøre, for jeg ser ikke såret så får ikke sett Ossen det ser ut :(
Noe tips? Råd?

-frustrert frøken & frustrert pus
E-post:
Skrevet av Marthe Skåden Aarreberg, 28. feb, 2018
Hei! Vi har ein labrador retriver, hohund, på 5 år. I går la vi merke til at det er noko gale med halen hennar. Ho klarar ikkje å sitte skikkelig og halen ligg inn mellom beina. Ho klarar ikkje å ligge i ro og slikkar seg mykje bak. Vi får ikkje lov til å undersøkje det på grunn av smerter. Ho har god matlyst og det hindrar ho ikkje i å gå lange turar og å gjere i frå seg. Veit du noko om kva dette kan vere? Håpar på raskt svar.
E-post:
Skrevet av Barbro Fredriksen, 27. feb, 2018
Hei.
Min katt har gått på vidalta i ca 3-4 år nå og var ganske stabil til å begynne med, men har vært litt vanskelig å medisinere det siste året. Synes det blir dyrt å ta blodprøver en gang i mnd så håpte på at du kanskje har et forslag til noe jeg eventuelt kan prøve. Hun begynte med høyt stoffskifte og gikk til lavt stoffskifte og det er det som er litt problemet nå at jeg ikke klarer å lese meg til om det kan være høyt eller lavt nå. Hun er snart 14 år og ser ikke dårlig ut, men hun har begynt å kaste opp litt slim. Hun har gått på 15 mg vidalta i ca 8 mnd nå, vurderer sette henne ned på 10 i tilfelle det er nyrene som ikke liker medisinen. Det jeg er litt usikker på er om stoffskifte kan ha blitt høyere at så hun egentlig skulle hatt mere en 15 mg, slik at det blir feil å sette henne nedtil 10 mg. Vet dette er et vanskelig spørsmål å ta stilling til, men ville prøve å høre med deg før jeg eventuelt måtte dra henne gjennom masse stress og blodprøver igjen. Det skal sies at hun også har mistet litt appetitt. Hun går til matfatet, men lite som frister.
Håper på svar
E-post:
Skrevet av Tone Knudsen , 22. feb, 2018
Hei. Jeg har en voksen katt som er veldig glad i kos. Han er innekatt for øyeblikket. Tenker slippe han mere ut til sommeren. Spørsmålet er; han vil sove sammen meg i sengen men jeg har hørt det ikke er så hygienisk.
Har du en mening?
E-post:
Skrevet av Kathleen Oksur, 12. feb, 2018
Oppdaget at hunden min har lilla gum.hva kan det være ?
E-post:
Skrevet av Ida, 5. feb, 2018
Katten vår er stor i magen,som en ballong. Litt gul i ørene. Den spiser og drikker ikke noe spesielt. Den ligger bare hele dagen. Virker nedstemt. Vi var til dyrlege på fredag og skulle se det an til over helga. Pus var mye bedre form igår,men idag er hun slapp igjen. Hvorfor blir magen større for hver dag? Det er en guttepus på 10 mnd.
E-post:
Skrevet av tove, 3. feb, 2018
jeg har en hankatt på15 mnd , den har bare fått ned en testikkel, kan den opereres og hva koster det? er det farlig for han?
med hilsen Tove
E-post:
Skrevet av Annlaug, 28. jan, 2018
Heia🤗 Vi har en hannkatt som snart er 2 år. Den er kastrert, men den er like vill som da vi fikk den som kattunge... Den hopper og biter etter di minste barna mine når di er ute. Klorer på stol og hopper opp på bordet. Holder på å bli gal. Hva kan gjøres for å roe ned???
E-post:
Skrevet av Linn, 26. jan, 2018
Hei 🐱 min 13 år gamle katt fikk påvist litt høye nyreverdier rett før nyåret og har nå begynt på nyrefór. Har både tørrfór og blautfór fra dyrlegen, men lurer på om det er noe annet den kan spise ?
E-post:
Skrevet av Mona, 17. jan, 2018
Jeg har 2 hankatter, den ene 12 år gammel, den andre er 3 år. De gikk fint sammen inntil den yngste ble kasterert for 1 år siden. Etter det er de stadig i klinsj og den eldste virker redd den yngste. Begge kan ikke være ute samtidig da det virker som yngstemann skal jage bort eldste. Inne får ikke eldste bruke dokassen og virker underkuet og redd.
Innimellom hilser yngstemann "normalt" på eldste.. snuser og stryker hodet inntil, men eldste virker skremt og freser/trekker seg unna. Dette er veldig slitsomt og stresser dem begge. Hvordan kan jeg løse dette?
E-post:
Skrevet av Tora Madelin, 13. jan, 2018
Hei :-)
Jeg har en hunnkatt på ca 9-10 måneder som er innekatt. Jeg tok henne med meg hjem på juleferie, der vi har to voksne katter og to kattunger. Hjemme fikk hun gå fritt ute da det er ganske landlig. Etterhvert merket jeg at hun fikk løpetid og da fikk hun ikke være ute lengre. Dette ga seg litt etterhvert, men da vi kom tilbake fra juleferie går hun fortsatt rundt å mjauer mye og høyt. Er dette er tegn på at hun fortsatt han løpetid? Eller leter hun bare etter de andre kattene? Anbefales p-piller eller sterilisering? Eller kan det være at hun fikk paret seg da hun var ute? Hun har alltid vært en sosial katt og «pratet» mye, men ikke på denne måten. Hun er og har alltid vært veldig kosen.
E-post:
Skrevet av Lill, 8. jan, 2018
Hei lurer på veterinærens tanker rundt det å fore katt med VOM kattemat, er dette Sundt eller ei? Tusen takk for svar😊
E-post: