Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Liv-Tone Sara, 12. nov, 2017
Hei. Vi hentet oss 2 kattunger for 1 år siden, de er søstre. Den ene spiser normalt. Men har alltid hatt problemer med å få mat i den andre katten. Har prøvd fra dag en å lære de å spise tørrfór. Hun ene nekter å spise noe annet enn fisk, leverpostei eller ost. I begynnelsen prøvde jeg flere ganger å kun gi tørrfor eller våtfor, men hun nektet å spise. Hun sultet seg i over 1 uke og jeg måtte tilslutt koke fisk. Hva skal vi gjøre? Har prøvd å blande litt tørrfór ilag med fisken, men da nekter hun å spise. Har lyst å prøve på mytt å ikke gi annet enn tørrfor, men jeg vet hun nekter å spise og lurer derfor på hvor lenge kan hun gå uten mat?
E-post:
Skrevet av Yumen, 5. nov, 2017
Hei
Jeg har en dverghamster som er 10 måneder gammel. Den sover med tennene og forpotene «hengt» opp i sprinklene på buret, og den rister/skjelver når den sover, det vekker bekymring hos meg. Kan dette være tegn til sykdom eller andre lidelser? Er begge disse atferdene normalt hos hamstre?
E-post:
Skrevet av Truls Johnsen , 1. nov, 2017
Hei! Vi har nettopp fått oss en 15 uker gammel sterilisert hunnkatt, Maine Coon. Vi skal handle inn litt for, og jeg lurer på om vi må kjøpe for til sterilisert katt? Vi fikk med en sekk med Royal Canine second age kitten sterilized. Den liker hun godt. Har imidlertid plukket opp at man bør gi kattunger godt for som de vokser på, og noen sier at jeg ikke trenger for til sterilisert katt, men bør gi for som er mer næringsrikt? Hva tenker dere? Hilsen en nyfrelst "Coonis"
E-post:
Skrevet av Wenche Eklund, 30. okt, 2017
Hei. Har nettopp vært hos dyrlegen i dag og fått klippet nebb og klør. Klørne er så korte nå og den kan knapt røre seg. Den ene foten står rett ut og han ser syk og skadet ut. Ante ikke at de skulle klippe så mye av klørne. Han kan ikke sitte ordentlig men lener seg med brystet på pinnen. Har falt ned flere ganger og jeg har lagt en lue i bunnen av buret så han ikke slår seg. Er dette riktig. Han holder seg fast med nebbet for å ikke dette ned. Var hos spesialist på smådyr. Han sa det kunne ta tid at han måtte lære seg å leve med korte klør. Ser ut som han ikke har noen klør. Er bekymret.
E-post:
Skrevet av Jeanett Dahl, 29. okt, 2017
Hei.
Jeg har funnet et voksent ekorn i dag på hytta vår. Det lå på bare på bakken. Virker som det er noe med det ene beinet, men litt usikker på årsaken til den lå på bakken. Hadde ikke hjerte til å la det ligge der. Har tatt det med meg hjem for å se om jeg kan få det friskt. Den er nok litt i sjokk av å ha menneske kontakt. Men jeg har lagt den i et bur, med håndkle under seg og strikket skjerf over seg. Skål med vann og litt frø og mandler liggende tilgjengelig. Kikker jevnlig men minst mulig på den. Den beveger seg noe når jeg løfter litt på skjerfet for å se om den fortsatt puster. Håper den kvikner til blir frisk så jeg kan slippe den ut igjen snart.
Burde den inn til dyrlegen for sjekk? Hva gjør jeg, hvordan kan jeg gjøre det best mulig for den?
E-post:
Skrevet av Usikker, 20. okt, 2017
Jeg har en Breton på 6 år, med påvist HD, en 5,er på en skala til 6.
Halter litt etter et par timers løping i det fri, kan da ha problemer med å legge seg ned. Men er helt fin dagen etter.
Går på smertestillende og et annet middel mot artrose.
Hvilke råd vil du gi? Hva blir viktig å ta hensyn til?
Skrevet av Emma, 5. okt, 2017
Heisann! Jeg har en katt (jente, kastrert) på 6 år som plutselig har begynt å sutte på sine egne brystvorter. Forstår ikke hvorfor hun gjør dette og er det noe som bør sjekkes ut? Hun har aldri gjort det før.
E-post:
Skrevet av Emma, 5. okt, 2017
Heisann! Jeg har en katt (jente, kastrert) på 6 år som plutselig har begynt å sutte på sine egne brystvorter. Forstår ikke hvorfor hun gjør dette og er det noe som bør sjekkes ut? Hun har aldri gjort det før.
E-post:
Skrevet av Mona iren Pettersen , 5. okt, 2017
Høna min har fått to store kuler hu verken spiser eller drikker hva kan være galt med hu?
E-post:
Hjemmeside:
Skrevet av Vanja , 27. sep, 2017
Hei! vi har en hann katt som e litt under 1 år gammel sånn ca. Jeg fant en slags kul på venstre side av magen hans. Jeg ble litt bekymret når jeg fant denne kulen. Bør jeg gå til dyrlegen med det eller kan det være helt ufarligt?
E-post:
Skrevet av Linn Therese, 26. sep, 2017
Heisann 😊
Jeg har en golden retriver som vi prøvde og få valper på, men vi fikk ikke til heng og ble ikke vellykket.
Jeg fikk henne insiminert engang hos en privatperson som driver med insemenering.

Men dessverre fikk vi høre fra veterinæren at golden tispen vår var en del overvektige. Dette var etter insemineringen. Men hun er i god form og mosjonere henne godt og er ikke syk.
Men vi insiminerte henne 10-11 dagen etter løpetiden. Vi skulle egentli tilbake 2 dager etter men avlyste det.
Kan det hende golden jenta vår har tatt seg av den første insiminerigen ?

Hva er eventuelt det første symptome mann leger merke til hos tispa når hun er drektig? Og kor lang tid etter insimineringa kan vi se det ?


Takk for svar😊😊
E-post:
Skrevet av Gøril Stranden, 18. sep, 2017
Har en ca 16 år gammel kastrert hannkatt.har ordnet utedo til han ( plastkasse dekket med svart søppelsekk og avispapir med catsand oppi som står tørt under tak, alt er tørt oppi der) fordi han gjør fra seg på plena vår og naboens. Den første uken gjor han fra seg der,men nå er det tilbake til det gamle. Hva skal jeg gjøre?
E-post:
Skrevet av Irene Carlsen, 15. sep, 2017
Hei!

Jeg har en chinchilla som har en del luft i magen, og siden de ikke kan rape eller slippe ut gassen på noen annen måte, så har jeg lest på engelske sider at flere anbefaler "baby gas drops" så da lurer jeg på om det er trygt å gi han noen dråper Minifom som er beregnet på kollik hos småbarn som kun fungerer i tarmen?
E-post:
Skrevet av Åse Muruåsen, 14. sep, 2017
Hei

Fant denne adressen på nett og drister meg til et spørsmål:

Har en hannkatt, kastrert og 16 år gammel. Han har inntil nylig vært frisk og rask. For ca 1 mnd siden begynte han å halte på høyre forben. Den er ikke hoven, det virker ikke som han har smerter når jeg klemmer, bøyer og tøyer, men haltingen har eskalert. Fra tid til annen setter han ikke poten ned, mens for det meste setter han den ned dog med halting.

I tillegg til haltingen har han nå 3 ganger tisset i senga, dette har han aldri gjort før. Han har kattedør, vi bor i skogen, han har i alle år vært renslig.

Det er blitt att røntgen, uten synlige skader. Han hadde en liten økning med hvite blodlegemer, fikk antibiotika. Dette har ikke resultert i endringer på haltingen.

Har du noen erfaring med slike symptomer og evt kan komme med noen råd?

På forhånd takk
E-post:
Skrevet av Grete, 13. sep, 2017
Hei. Samboeren min var ute og syklet med hunden vår i går den 12/9. Da jeg kom hjem fra jobb tok det litt tid før han kom til døren, og da han gikk, såg jeg at han haltet veldig. Jeg tok en sjekk under labbene hans, og såg at han hadde en løs skinn flekk under venstre fram labb, det er ikke ett åpent sår, men sikkert veldig ubehagelig for han å trø på. Jeg fikk han ikke med meg ut på kveldstur, og i dag morges måtte han bæres ut på en gressflekk så han fikk gjort sitt. Ser også i dag at han halter på den ene bakfoten, finner ingen sår her, men det er tydelig at han har vondt.. Kan dette være gangsperr, eller er dette noe vi burde sjekke hos dyrlegen? Han er en 9 år gammel gutt som til vanlig er veldig aktiv, så dette er veldig ulikt han :(
E-post: