Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Lena, 21. apr, 2014
Hei, hunden min ble bitt av en annen hund. Det er påske å får ikke tak i dyrlegen. Hvordan kan jeg rense såret ? Det er et punktert sår. Det vil ikke lukkes og det kommer litt væske ut av det.
E-post:
Skrevet av Marianne, 5. feb, 2014
Hei Åshild.
Ja, jeg synes absolutt vi burde tatt en titt på Rex. Kronisk diarre og vekttap kan være symptom på alvorlige sykdommer. Ta kontakt så finner vi en time til dere.
E-post:
Skrevet av Åshild Hetle, 3. feb, 2014
Hei! Golden retriveren, Rex 9 år, har gått ned i vekt. Er til tider plaga med diare. Skulle dyrlegen undersøkt han? Tenkte at eg skulle prøvd ein ormekur?
E-post:
Skrevet av Marianne, 9. jan, 2014
Hei Siv :)
Kom en tur innom klinikken så kan vi gi deg råd og tips om hvordan man enklest klipper klør på valper :)
E-post:
Skrevet av siv taraldsvik, 8. jan, 2014
hei. jeg har ei blandingstispe på litt over 4 mnd som jeg sliter med å få klipt klørne på. ho er helt desperat når jeg prøver. finnes d noe som kan berolige dem før man klipper klørne eller må jeg til dyrelegen og få dem klipt. dem er veldig lange og utrolig skarpe.
E-post:
Skrevet av Marianne, 3. jan, 2014
Hei Ingrid Aurora. Vi kastrere hokaniner, prisen er 1750,- Ta kontakt for nærmere info og timebestilling.
E-post:
Skrevet av Ingrid Aurora, 30. des, 2013
Hei :) Eg lurer på om dåke kastrerer hokaniner og kva dåke tar for det?
E-post:
Skrevet av Marianne, 2. des, 2013
Hei Veronica
Jeg vil absolutt anbefale deg å snarest ta en tur til veterinæren! Hunden kan ha tannkjøttbetennelse eller en annen tannkjøtt sykdom som får tennene til å løsne. Lykke til :)
E-post:
Skrevet av veronica, 1. des, 2013
Hei
chihuahuan min på 5 året har begynt å miste tenner. pusser stort sett daglig. noen dager før tennene er borte ligger det liksom et tykt slim oppunder tannkjøttet. hunden liker å greve på plen osv. å da står hun med snuten nedi jorda å grever med tennene sine. hva kan dette være
E-post:
Skrevet av Marianne, 24. okt, 2013
Hei Sille
Hunder med middelsgrad HD kan i noen tilfeller få symptomer (stivhet og smerte i hoftene) hvis de utsettes for hard belastning. Hvor mye trappegåing som tåles er ganske individuelt. Det viktigste er å holde hunden i bra form( god musklatur og slank) med jevn mosjon. Lykke til :)
E-post:
Skrevet av Sille, 19. okt, 2013
Hei

Har en hund på 2 som har middels grad av HD. Jeg lurer på om dette kan forverres av mye trappegåing i voksen alder?
E-post:
Skrevet av Marianne, 7. okt, 2013
Hei Anders
Katter får ofte betente sår og verkebyller etter skader fra slåsskamper med andre katter. Hvis katten er frisk og ikke har nedsatt matlyst, kan du vaske såret med pyrisept eller chlorhexidin. Det kan være nødvendig med en antibiotika kur eller eventuelt skikkelig rensing av såret og drenering av materie hvis katten blir syk og slapp. Du får følge nøye med de neste dagene og ta kontakt hvis du er i tvil. Lykke til :)
Skrevet av Anders Larsen, 7. okt, 2013
Hei, min katt har vert ute i kamp og har blitt bitt eller kloret på ryggen rett over halen. Det er et lite hull som det kom litt gulaktig væske ut av, men det luktet ikke vondt å såg veldig tyntflytende ut. Tørket rundt såret og vasket det med skyllevann for sår. Fikk ut en del væske også under vasking. Vil du tro at såret trenger noe mer pleie eller om det er behov for noe form for vaksine? Katten har ikke endret noe på væremåten men er øm rundt såret. Virket litt hoven også.
E-post:
Skrevet av Marianne, 2. okt, 2013
Hei Anne Lise
Hos hunder med langvarig ørebetennelse kan øregangene bli veldig tette pga kroniske forandringer. En Zepp operasjon hvor ytre deler av øregangen fjernes eller en mer radikal operasjon hvor hele øregangen fjernes vil ofte hjelpe disse hundene mye. Ønsker du en henvisning til en større dyreklinikk i feks Bergen kan jeg anbefale PetVet.
Skrevet av Marianne, 2. okt, 2013
Hei Ingrid
Når vi steriliserer hokatter fjerner vi både eggstokkene og livmoren. Dette er den metoden som anbefales for å redusere risikoen for livmorbetennelse og hormonforstyrrelser. Hvis vi bare kapper egglederne vil det fortsatt bli produsert hormoner slik at katten vil komme i løpetid hver 3 uke, selv om den ikke kan bli gravid. Det er veldig sjeldent at vi ser adferds forandringer etter sterilisering. Katten din vil mest sannsynlig både leke, jakte og oppføre seg som før :)