Spør dyrlegen....

Her kan du spørre dyrlegen om råd innen fôring, stell og sykdom. Vi skal forsøke å svare så fort som mulig, men er dyret ditt akutt sykt bør du ta kontakt direkte.

Flytt/plasser snakkeboblen på bildet med musen

Skriv teksten til snakkeboblen

Shape:
 
Skrevet av Marianne, 9. feb, 2016
Hei Marit
Jeg ville anbefalt en tur til dyrelegen. Kastrerte hannkatter er utsatt for urinstein som kan føre til delvis blokkering av urinveiene. Et av symptomene på dette er at katten ofte går til kassen men ikke alltid klarer å tisse. En enkel urinprøve kan gi svaret på dette. Lykke til.
E-post:
Skrevet av Marit Sund, 8. feb, 2016
Hei. Jeg har en kastrert hannkatt på 3 år. Etter at vi byttet sand i kattetoalettet har han begynt å gå dit hele tiden. Han har vært glad i å rulle seg i sand ute om sommeren, og det har virket som han rett og slett bare vil inn i kattetoalettet for å rulle seg. Når han først går på den, går han mange ganger etter hverandre, og skraper veldig lenge. Nå først har tanken slått meg om det kan være en annen grunn til det hyppige dobesøket? Jeg fulgte litt med på han, og det virker som han prøver å gå på do, men kanskje ikke helt får det til. Han virker ikke slapp og har ikke dårlig allmenntilstand. Spiser og drikker godt. Har dere noen tanke om hva dette kan være og hva jeg burde gjøre? Han begynte med dette etter at vi byttet til finkornet sand, og det har pågått i flere uker allerede.

Takk for svar :)
E-post:
Skrevet av Marianne, 19. jan, 2016
Hei Ina Kristin
Har katten veldig hard avføring? Er det lenge siden den har fått ormekur ? Viser den noe ubehag når den går på do?
Ser du noen sammenheng mellom forandring i foring og disse periodene med slim og litt blod i avføring?
Tror neppe det er alvorlig, men kan være greit å få sjekket ut en avføringsprøve hos din veterinær. Lykke til :)
E-post:
Skrevet av Ina Kristin Aas Sandvoll, 17. jan, 2016
Hei!
Jeg har en 7 mnd gammel hannkatt. Av og til har jeg sett at det har vært LITT slim rundt avføringen hans, og at det har vært litt ferskt blod i dette. Ingen diare. Noen ganger har det kommet en utvannet dråpe med blod på gulvet etter at han har vært på do. Han virker på ingen måte syk - spiser og drikker godt, er aktiv og viser ikke tegn til å ha vondt noe sted. Dette problemet er ikke hver gang han har hatt avføring, og det er som sagt ikke snakk om mye blod. Har prøvd å søke litt på nettet, og svarene går fra at dette kan være vanlig til at katten er døden nær.
Hva tror dere det er, og bør jeg ta ham med til dyrlegen?
E-post:
Skrevet av Marianne, 8. des, 2015
Hei Hanne
Vil absolutt anbefale deg å ta kontakt med din veterinær så fort som mulig. Svulster i pattene er ganske vanlig på eldre hokatter. Kommer katten under behandling raskt kan en enkel operasjon være løsningen. Jo lenger du venter jo større sjanse er det for spredning til andre organer og en dårligere prognose for katten din. Avlivning vil alltid skje i samråd med eier hvor fokus er på kattens livskvalitet. Lykke til !
E-post:
Skrevet av Hanne , 7. des, 2015
Hei. Min katt har nå hatt en kul på magen i en stund, den har vokst siden den kom..men jeg er veldig redd for at hvis jeg tar henne med til veterinær så avliver de henne.. denne katten har jeg hatt hele hennes liv ( 13-14 år) og jeg er utrolig glad i henne.. dette er min lille baby... jeg er redd det er kreft eller svulst..har lest mye på nett om sånne kuler og noen sier det kan være fettklump eller puss.. denne klumpen kan man klemme og bevege på.. virker ikke som katten har det vondt..hun er jo gammel så eneste er at hun begynner og få problemer med og hoppe høyt... moren hennes ble ikke noe eldre enn hennes alder.. så er redd vi mister henne snart.. hva bør jeg gjøre ? Skal jeg bare la det gå sinn gang eller skal jeg gå til dyrlegen og få sjekket kulen ? Og om det er kreft eller svulst, kan jeg velge og ikke avlive henne? Hadde ikke taklet og avlive henne.. det hadde ødelagt meg.. håper på svar..
E-post:
Skrevet av Marianne, 27. sep, 2015
Hei Amalie.
Litt vanskelig å vurdere såret til pusen din ut i fra bildet, men hvis du føler at den ikke er godt nok smertelindret anbefaler jeg deg å ta kontakt med veterinæren din. Vanligvis pleier noen dager med smertestillende å holde, men dette er selvsagt ganske individuelt! Lykke til og god bedring til pus :)
E-post:
Skrevet av Amalie, 26. sep, 2015
Hei. Torsdag oppdaget jeg et sår på pusen min, som var skikkelig betent. Dro rett til dyrlegen selfølgelig. Der hadde de egentlig ikke tid til å behandle han, men det gikk heldigvis (hadde nektet å dra derifra viss ikke!). Veterinæren la han i narkose og renset såret, som nå er et stort, dypt sår. Får rett vondt av å se på det. Pus fikk resept på antibiotika (2 tabletter morgen og 2 på kvelden, i 5 dager). I tillegg fikk han smertestillende (2 tabletter 1 gang per dag, i 3 dager). Mitt spørsmål er da: er ikke dette for lite smertestillende? Jeg ser tydelig at pusen min har det vondt når det et lenge sidan han har fått smertestillende, og siste dag med smertestillende er i morgen. Hva tror du? For meg virker det ulevelig å gå med et så stygt sår uten smertelindring..
E-post:
Skrevet av julianne, 8. sep, 2015
Hei! Jeg har en pincher som snart fyller elleve år. Det er en tispe. Hun fikk for en stund siden noen kuler i juret. Disse var på en størrelse med en golfball, og en del små. Vi gikk til veterinæren, hun fikk bedøvelse og ble undersøkt. Det viste seg at disse var godartede kreftkuler. Dette kunne man kanskje gjøre noe med, men det ville blitt veldig dyrt, og belastede for hunden. Alternativet var å da fjerne begge jurrekkene. Hvis vi skulle fjerne noen kuler kul, måtte hele rekken gå. Dette krever mye behandlig i ettertid, og ettersom hun var så gammel, tenkte vi og veterinæren at det ville blitt for mye. Så valgte vi å se an. Nå har det gått et halvt år, og et par av kulene har blitt enorme. Den ene fyller hele hånden min. Det virker ikke som hun har vondt. Hun er glad, og er ofte med på løpe/gåturer. Men de siste ukene har hun begynt å gjøre i fra seg i buret mens vi er på skole/jobb. Vi må skifte og vaske underlag hver kveld. Hun har også bæsjet i buret flere ganger. Det virker som det er noe som presser på, slik at hun ikke greier å kontrollere dette. Eller gjør hun det bare for å straffe oss for å måtte være i buret? Det er kun da hun er der da dette skjer. Ofte har hun greid å bryte seg ut av buret, og gjøre i fra seg overalt i huset. Så desperat er hun. Hun begynner å stresse og ule hver gang hun puttes i buret og vi drar...Hva tenker du dette er fornoe? Faren min skal på jakt om noen uker, og veterinæren der er mye billigere. Så vi vurderer å avlive hun.

Som jeg sa, det virker ikke som hun har smerter i det heletatt, men det er ikke sånn det kan være? Gjøre fra seg i buret hver eneste dag. Hun lekker også mens hun går. Hun skjønner ingenting og blir veldig forvirret. Det burde vært gjort noe med, men dette var avgjørelsen vår. Har bare lyst til å høre deres mening om dette.

Takk på forhånd. Hilsen Julianne.
E-post:
Skrevet av Kjersti M.Sjøstrøm, 1. jun, 2015
Hei. Vi har et hamster som er 1,5- 2 år. For ca 5 dager siden begynte hun å skjelve litt.I går gav jeg henne vann og knust hamsterfor i sprøyte,og litt naturell yoghurt.Hunhar har kviknet til, men skjelver fremdeles litt. Er det fordi hun begyynner å bli gammel?
E-post:
Skrevet av Malin, 22. apr, 2015
Hei! Min valp på 6 mnd har fått påvist patella luksasjon grad 2/3. Dette tror jeg ikke noe på da han ikke viser noen symptomer og ingen halthet. Dyrlegen mener han bør opereres så fort som mulig. Vi dro egentlig til dyrlegen av en annen grunn, så plutselig sier hun dette. Man skal ikke sjekke en valp for patella før de har passert året siden de ikke er ferdig utvokst. Kan dette virkelig være sant?
E-post:
Skrevet av Marianne, 17. des, 2014
Hei Ruth
Er desverre ingen lokale GR oppdrettere som jeg kjenner til eller kan anbefale. Det lureste er å gå få en oppdretter som NKK / Retriverklubben har på sine lister. Da er du garantert seriøse oppdrettere som jobber aktivt for forbedring av rasen.
Lykke til med valpekjøpet :)
E-post:
Skrevet av Ruth Ommedal Blad, 13. des, 2014
Hei. Vi har planer om å skaffe oss ein Golden Retriver våren 2015. Har hatt hundar tidlegare, men ikkje reinrasa. Har vore innom NKK og Retriver sine nettsider og sett på div. oppdrettarar. Har du nokon oppdrettara å anbefale for oss?
Mvh Ruth og Ivar Blad
E-post:
Skrevet av Marianne, 5. sep, 2014
Hei Olin
Joda, vitamin B12 kan hjelpe mot røyting, så bare ta kontakt så kan vi få satt en injeksjon på Brutus :)
Skrevet av Olin Austrheim, 1. sep, 2014
Brutus (10 år gamal leonberger hann). Brutus har har røyta sidan tidleg i vår. Har forstått det slik at gamle leonbergarar har dette røyteproblemet, og at det er vanleg å gje dei b12 sprøyte. Stemmer dette?
E-post: